AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun programı kapsamında bir dizi programlara katıldı, hemşehrileriyle bir araya geldi.

REEDER'A ZİYARET

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ile birlikte, yerli telefon, tablet ve bilgisayar üretimi yapan Reeder Teknoloji Fabrikası'nı Tekkeköy'deki merkezinde ziyaret eden Karaaslan, yüzde elli beş yerlilik oranıyla üretim yapan fabrikada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DAHA GÜÇLÜ OLUNACAK

Karaaslan, ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede, 'Samsun, her alanda gelişme dinamiklerini içinde barındıran özel bir şehir, bu avantajını en iyi şekilde kullanarak çok yakın bir zamanda yerli üretimin merkezi haline geleceğine inanıyoruz. Teknolojide yerli ve milli atılımı çok önemsiyoruz. Türkiye olarak savunma sanayinde attığımız yerli ve milli adımların sürdürülebilirliğini sağlamayı, bunun yanı sıra bilişim teknolojisinde de yerli üretimi başarmak istiyoruz. Dünya'da değer yaratacak yerli üretimimizle gelecekte bugünkünden daha çok güçlü olacağımız kuşkusuz' dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Türkiye'ye yönelik ABD merkezli ekonomik saldırıya da değinen Karaaslan, 'Ekonomi bahanesiyle Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini durdurmayı hedefleyen, ekonomimizde bir kriz olduğu algısını yayarak yatırımcının Türkiye'yi tercih etmesini engellemeyi amaçlayan saldırıyı milletçe daha çok çalışarak, üretimde yerli ve milli olarak başararak etkisiz hale getireceğiz. Üretimin yerli kaynaklarla, yurt içinde yapılması demek, dışa bağımlılığın azalması, ithalatın düşürülmesi demektir. Bu da sonuç itibarıyla ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması anlamına gelir' diye konuştu.