Her fırsatta halkla iç içe olup, talepleri ilk ağızdan dinleyen Demirkol, 2014 yılında sahada karşılaşamadığı vatandaşların istek, öneri, şikayet ve teşekkürlerini almak amacıyla Halk Günü Toplantılarını başlattı. Her ayın ilk Cuma günü, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen Halk Günü Toplantısı, Eylül ayının da ilk Cuma günü Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, başkan yardımcıları Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan, Osman Uludağ, birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşlar taleplerini ilk ağızdan Demirkol ve yardımcılarına iletme fırsatı buldu.
Haliliye Belediyesinin hizmet alanında olan taleplerin çözümü için toplantıda bulunan birim müdürlerine talimat veren Demirkol, diğer kurumların yetki alanındaki taleplerin de ilgili kurumlara iletilmesini istedi.
Halk Günü Toplantısının halkla kaynaşma ve irtibatı kuvvetlendirme toplantıları olduğunun altını çizen Demirkol, yaptığı açıklamada, 'Sahada karşılaştığımız vatandaşlarımızla sohbet etme, taleplerini alma ve tavsiyelerini alma noktasında çeşitli görüşmelerimiz oluyor. Şehrimiz büyük, 375 bin nüfusa sahip bir ilçeyiz. Bu nedenle sahada karşılaşamadığımız veya mesai farklılığı nedeniyle karşılaşamadığımız insanlarla her ayın ilk cuma günü öğleden sonra, tüm müdürlerimizin katılımıyla halkımızla buluşmamız devam ediyor. Halk günü toplantılarımız, halkımızla bir buluşma, halkımızla irtibatımızı daha kuvvetlendirmek, tavsiye ve taleplerini ilk elden alma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Halk günü toplantımıza katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.