AK Parti Samsun 78. İl Danışma Meclisi Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, önceki dönem Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti Elazığ Milletvekili Şermin Balık, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, ilçe başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

RAKİBİMİZ YOK

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun'da geçmiş dönemdeki il başkanlarının da katkılarıyla çok ciddi bir teşkilat yapısı ve disiplini oluştuğunu ifade ederek, "Burada bulunan önceki dönem il başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Samsun teşkilatı gerçekten dinamik ve sorumluluklarını yerine getiren bir teşkilat. Samsun hem bölgemizde hem de ülkemizde önde gelen, öncü teşkilatlardan. İl yönetimimizde yaş ortalamasını düşürdük. Bu dinamizmden biz yerel seçimlerde yararlanmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle başta genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimiz olmak üzere belediye başkanlarımız ve tüm teşkilatımız olarak tek odaklanmamız gereken noktan; yerel seçimler. O nedenle önümüzdeki 6 aylık süreçte enerjimizi ve tüm planlarımızı sadece yerel seçimlere odaklayacağız. Partimizde kurumsal bir yapı var. Seçim takvimi açıklanmadan bizlerin teşkilat olarak aday adaylık sürecinde parti kimliğimize ve kurumsallığına uygun hareket etmemiz gerekiyor. Aday adayı olan arkadaşlardan isteklerimiz var. Bu süreci partimizin geçirmiş olduğu 16 yıllık iktidar kimliğine ve teşkilat disiplinine, kurumsal yapısına herhangi bir zarar getirmeden görevde olan başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımızı incitmeden, onları kötülemeden, insan onuruna yakışır hak hukuka riayet eden şekilde sözlerde ve beyanlarda bulunmaları. Özellikle sosyal medya konusunda da hassas davranmalarını rica ediyorum. Zaten rakibimiz yok arkadaşlar. Samsun'da da yok, ülkemizde de yok. Kendi içimizde de çeşitli mücadelelere bürünerek, rakiplerimizi sevindirmeyelim. Onlara fırsatlar vermeyelim" diye konuştu.

HEDEFLER İÇİN GECE GÜNDÜZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ümmetin ve milletin sesi olan ak kadrolar olduklarını ifade ederek, "O yüzden böyle bir ekiple beraber olmaktan onur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimiz ve bizim önümüze 2023, 2053, 2071 hedeflerini koydu. Bizler de hep beraber o hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var, dayanışma içinde inşallah büyükşehir ile beraber 18 belediyeyi kazanarak, Cumhurbaşkanımıza hediye ederiz. Birlik ve beraberlik içinde olursak bu zaferi de kazanacağız. Artık hizmet ve gönül belediyeciliği anlamında hep beraber büyük gayret içerisindeyiz. İmkanlarımızı en son noktasına kadar değerlendirerek hem belediye hizmetleri hem de ülkemizin kalkınması için gerekli her alanda birçok proje hazırlığı içerisindeyiz. Bunları da hayata geçireceğiz. Biz Samsun'u geliştirdiğimizde, ülkemiz kalkınacak. Samsunumuz AK Parti iktidarları döneminde merkezi hükümetten çok önemli hizmetler aldı, ilimizde büyük bir gelişme var. Hükümetin belediyelere vermiş olduğu önem ve destekle beraber önemli hizmetler gerçekleştirildi. İlimiz ve ülkemiz için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ülkemiz üzerinde son dönemlerde açık olarak, çok uluslu devletlerin, emperyalistlerin ve batının ülkemizin gelişmesini önlemek için hem ekonomik hem de terör anlamında büyük bir baskı altındayız. Bunların üstesinden gelmek için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında toplanarak, bir olup bu badireleri atlatırız, yolumuza güçlü biçimde devam ederiz" ifadelerini kullandı.

YATIRIM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik ve siyasal durumunu değerlendiren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun ile ilgili önemli konulara değindi. Köktaş, "Samsun 16 yıllık AK Parti iktidarları döneminde merkezi hükümetten neredeyse her istediğini aldı. Sadece doğu-batı çevre yolu henüz gerçekleşmedi ama çalışmaları devam ediyor. Hayal etmediğimiz birçok yatırımı hayata geçirdik. Ancak burada bir itirazım var, Samsun'da istihdam sağlayan büyük yatırımları maalesef hayata geçiremedik. Bu kadar yatırıma karşı ihracatta telaffuz etmek istemediğim rakamlara 5 yıldır çakıldık kaldık. Üstüne bir tık koyamıyoruz. Burada en önemli görev Ticaret ve Sanayi Odası'na düşüyor. Kalkınma için belediyelerimiz de çok önemli. Biz sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yol haritamızı ortaya koyup, katma değeri yüksek teknolojik ürünleri hayata geçirecek ve Samsun'un 40 yılına hizmet edecek yeni sanayi bölgeleri ortaya koyup en kısa zamanda yatırımcı getirmek durumundayız. Eğer bunu yapamazsak, her şehir kendi üzerine düşeni hayata geçiremezsek o zaman Türkiye'nin bir ayağı topal olmuş olur. Her şehir kendi imkanlarını, değerlerini öne çıkartarak ülkenin ekonomisine katkı vermesi gerekir. Biz bunu yaparsak Samsun'un geleceğini kurtarırız ve bu şehre karşı olan sorumluluklarımızı yerine getiririz ve vicdanen de rahat uyku uyuyabiliriz. Bunlar hayata geçmediği sürece, bizim hepimize uyku haram olmalıdır. O yüzden bütün arkadaşlarımdan, toplumsal mutabakatla Samsun'da yatırım seferberliği bekliyorum" dedi.

HİZMETTE YARIŞIYORUZ

Gönülleri yapmak adına hizmet yürüttüklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, 'Ekim ayının ardından adaylar biraz daha netleşmeye başlayacak. Devam edenler ya da devam edilmeyecekler hakkında yavaş yavaş kararlar alınacak. Sonrasında da partimizin takvimi çerçevesinde aday adayları ve adaylık süreçleri başlayacak. Bunlar bizim en iyi bildiğimiz işler. Bunları yapmakta hiçbir sorun yok. Biz asla birbiriyle yarışanların değil, hizmette yarışanların partisi olduk. Birbirimizle yarışmak bizim şiarımızda yok. Siyaset elbette bir yarıştır, bir yerlere aday olmaktır. Biz bunu asla birbirimizle bir yarışa döndürmeden, her zaman hizmetlerimiz noktasında tatlı bir rekabeti yaşarız. Ama bunu asla kardeş kardeşe bir yarışa dönüştürmeden başaran bir partiyiz. Bu seçimlerde de tersi olmayacak, aynısı yaşanacak. Bu kez de partimizin kurumsallaşmış kadroları tarafından bu süreç en doğru şekilde yürütülecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın' şeklinde konuştu.

SAMSUN'A 100. YIL MÜJDESİ

Samsun için bir dönüm yaşandığı konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyleyen Karaaslan, "Samsun için hepimizin ihtiyaçlarını, gelecek vizyonunu, nelerin daha iyi olacağının konuşulduğu bir zaman dilimi yaşadık. Bu konudaki ortak kararlarımızla birlikte, vakit harekete geçme vakti. Samsun için büyük yatırımları hayata geçirme, uzun zamandır beklenen önemli hamleleri gerçekleştirme ve bu şekilde şehrin geleceğini şekillendirecek çok önemli çalışmaları hem Ankara'da hem de Samsun'da gerekli bütün kanallardan takip etmek suretiyle peyderpey somutlaştırma zamanı. Bizim çok şanslı olduğumuzu itiraf etmemiz gerekli. Uzun yıllar kıymetli bakanlarımızın önünü çektiği ve hükümetimiz tarafından çok önemli yatırımlar aldık. 24 Haziran seçimleriyle birlikte başlayan bu yeni süreçte, tecrübenin birleştiği bir kadro olarak işte şimdi bugüne kadar yapmak için çaba sarf ettiklerimizin artık sonuçlanıp nokta konulacağı, yeni müjdelerin verileceği bir döneme giriyoruz. Bu konuda çok iddialıyız, azimliyiz ve hevesliyiz. Bize yakışan da budur. Samsun'a her geldiğimde mutlaka büyük üreticileri ziyaret edip taleplerini alıyorum. Bugün bizden başka sahada olan yok. Üreticinin, vatandaşın ihtiyaç duyduğu anda elini uzatabileceği kadar yakında olan ekip bu ekiptir. Bu da bize sorumluluk yüklüyor. Cumhurbaşkanımızla da paylaştığımız şehrimizin yöneticileriyle bir dönemdir uzun uzun konuştuğumuz, Samsun'u çok yakından ilgilendiren 2019 yılının şehrimiz için bir dönüm noktası olması için çok önemli bir çaba içine girdik. Samsun'un 100. yılın odak noktası haline geleceği, çok önemli hem kültürel hem de gençlik ve spor faaliyetlerini içinde barındırarak, Türkiye'nin ve hatta çok daha geniş bir coğrafyanın tam da merkezine oturtacağız" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU