Memur-Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Samsun Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu'nu düzenledi. Canik Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu'nda düzenlenen genel kurul, protokol konuşmalarıyla başladı. Ardından faaliyet, denetim ve bilanço raporları okunup delegelerin onayına sunulurken, yönetimin ibra edilmesiyle seçime geçildi. Genel kurulda mevcut başkan İlhan Öksüz ve İlyas Biçer yarıştı. İpi göğüsleyen, 156 geçerli oyun 96'sını alan İlyas Biçer, Sağlık-Sen Samsun Şubesi'nin yeni başkanı oldu.

LAYIĞIYLA TEMSİL ETTİK

Genel kurulda ilk olarak konuşan eski Başkan İlhan Öksüz, "4 yıllık yoğun bir faaliyet döneminden sonra, faaliyetlerimizin muhasebesi genel kurulumuz tarafından yapılacak. Sağlık-Sen Samsun Şubesi olarak heyecan ve azimle şubemizi bugünlere taşıdık. Sendikamızı layığıyla Samsun'da temsil ettik. Genel kurulda güven tazelemek bizler için şeref olacak. Sendikamız, Memur-Sen içerisinde çığır açtı. Samsun'da üye sayımız 4 bin 526. Her 3 çalışandan 2'sini şubemize kattık. Sağlık-Sen teşkilatının bu tecrübeyi istikrarlı bir şekilde geleceğe taşıyacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BÖYLE YANDAŞLIĞA CAN KURBAN

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, genel kurulların demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini vurgulayarak, "Her zaman milletin yanında bulunan bir sendika anlayışımız var. Bir milyon üyemizle bu ülkenin en önemli sigortalarından biriyiz. Ülkenin ayıbı olan başörütüsü yasağını topladığı imzalarla tarihe gömen sendikayız. 15 Temmuz'da tüm üyelerimizi meydanlara davet ederek, demokrasimize sahip çıktık. Sendikamıza yandaş diyorlar. Milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlıksa, böyle yandaşlığa can kurban. Sağlık çalışanlarımız için birçok problemi çözdük, diğer sendikalar başta karşı çıktıkları düzenlemelere sonradan teşekkür etti" sözlerini kaydetti.

DELEGELERE BASKI YAPILDI

Yeni Başkan İlyas Biçer, Sağlık-Sen'in Samsun'da yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Sağlık-Sen, Türkiye'nin bu zorlu dönemlerinde sorumluluk almaktan kaçınmayan, ülkenin mayası olmuş büyük bir aile. Bu mücadeleye omuz verenlerden biri olduğum için gurur ve onur duyuyorum. Bizler için esas olan dava; Türkiye'ye, sağlık çalışanlarına hizmet. Bazı eski sendikal hastalıklar bazen nüksedip, delegeler üzerinde baskı yapıldı. Artık Samsun'daki sağlık çalışanları için daha çok hizmet üretmenin zamanı geldi. Takip eden değil, takip edilen bir şube olacağız. Yapacağımız yeniliklerle, diğer illere örnek olacağız" ifadelerini kullandı.

MÜCADELE NEREDEYSE ORADAYIZ

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Güneysu ise üyelerin ve vatandaşların her hak arayışında yanında olduklarını belirterek, "Kongreler, sendikalarımızın düğünü, bayram. İş, emek, özgürlük mücadelesi nerede yapılıyorsa biz oradayız. Samsun'da 11 iş kolunda yetkili olarak yolumuza devam ediyoruz. Gece-gündüz mücadele ederek çalışanlarımızın yanında bulunuyoruz. Eleştirilerimizi, bu ülkenin yarınları daha güzel olsun diye yaparız" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR