AK Parti, CHP ve MHP'nin imza koyduğu kınama deklerasyonunu, Meclis'te bulunan dört partinin imzasını taşımadığı gerekçesiyle Başkanvekili Akif Hamzeçebi tarafından okunmadı.

Hamzaçebi, parlamento geleneğine göre bir metnin Meclis deklerasyonu sayılabilmesi için grubu bulunan bütün partilerin imzasını taşıması gerektiğini belirtti.

Hamzaçebi, saldırıyı sert bir dille kınayan kendi açıklamasını yaparken, hazırlanan metin, altında imzaları bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tarafından kürsüden okundu.

Üç partiye mensup milletvekillerinin alkışladığı metinde, 'Ülkemiz bugün(dün) vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. Birlik ve bütünlüğümüze huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyetinin bu oyunu boca güce sahip olduğunu ifade ediyoruz' denildi.

HDP İMZA ATMADI!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise acımasız saldırıyı kınadıklarını belirterek, 'Biz metnin içeriğinde daha önce gerçekleşen Suruç, Ankara ve Sultan Ahmet'teki saldırıların ve bölgedeki çatışmalardaki sivil kayıplarla ilgili ifadelerin de olmasını istedik' dedi.