Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Afyonkarahisar'a ziyaret gerçekleştirdi. Zeybek, Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ile basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Zeybek, ülkede yaşanan sorunların dış güçlere bağlanmasına tepki gösterdi.

FABRİKALAR SATILDI

Zeybek, 2002 yılından bu yana ekonomideki iyileşmelerin sıcak para girişine göre gerçekleştiğini belirterek, "Cumhuriyetin köklü kurumlarını ve fabrikalarını satarak, 61 milyar dolar özelleştirme yaptılar. Üretim boyutunda ne bir politika geliştirildi, ne de bir fabrika yapıldı. Üretimsiz, özkaynaksız yatırımlar sizi bir başkasına muhtaç eder. 2002 yılında milli gelirin dörtte biri kadar vatandaşların tasarrufu ve birikimleri vardı, şimdi ise milli gelirin onda biri kadar tasarruf yok. Ülkemizde milyonlarca insanın sosyal yardımlarla yaşıyor olması gelir adaletsizliğinin önemli bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

İŞYERLERİ KAPANIYOR

Milletvekili Zeybek, Türkiye'nin toplam dış borcunun 466 milyar dolar olduğunu ifade ederek, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, KOBİ'lerin nakdi kredi borcu son beş yılda yüzde 186 artarak, 138,8 milyar liradan 399 milyar liraya yükseldi. Milli gelirimiz 850 milyar dolardan 2018 yılı itibarı ile 530 milyar dolar seviyesine indi. Bütçe disiplini sağlanmalı. Dış politika 180 derece değişmeli ve geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmalardan kaçınılmalı" şeklinde konuştu.