GENİŞ KATILIM

Samsun amatör camia Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yemeğinde buluştu. Birlik ve beraberlik yemeğine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, ASFK Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, ASKF Samsun Şube Başkan Yardımcısı Davut Numanoğlu, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Akbaş, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, TÜFAD Samsun Başkanı Hakkı Bayrak, Samsunspor eski Teknik Direktörü Besim Durmuş, Samsun amatör spor kulüplerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve teknik ekipleri katıldı.

ÖNCÜLÜK YAPARIM

Başkan Zihni Şahin, "İnsanlar kendileri için bir şeyler yapabilir. Ancak benim için toplum için bir şeyler yapan insanlar her zaman önemli. Spor kulüplerinde görev yapan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Son yıllarda gençliğimizi zehirleyen odaklar çoğaldı. Spor yapan gençler arasında ben buna rastlamadım. Spora çok önem vermeliyiz. Hükümetimizde spora çok önem veriyor. Gençliği kötü alışkanlıklardan korumak başka türlü mümkün değil. Ben sizlerin yaptığınız işi çok fazla önemsiyorum. Yaptığınız işin önemi sözle anlatılacak kadar basit değil. Sizler istediğiniz zaman ben sizlere öncülük yaparım. İmkanlarımız dahilinde sizlere amatör spor kulüplerine gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.

BAŞARIYA ULAŞACAK

Samsunspor'un istediği başarıya ulaşacağını da belirten Şahin, "Samsunspor ekonomik anlamda kötü günler yaşadı. Bu süreçte amatör spor kulüplerine de gereken önderliği gösteremediği için yetişen sporcularımız dışarıya gitti. Samsunspor'da İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım ile birlikte iyi bir yönetim var. Samsunspor istediğimiz başarıya ulaşacak. Amatör spor kulüplerindeki gelişim de buna bağlı olarak artacak. Samsun'da her alanda gelişim var bu spora da yansıyacaktır. Samsun'da sporun altyapısı güçlü ancak bir dayanışma eksikliği var. Bir ve beraber olalım. Yöneticilere çok iş düşüyor bu konuda. Çevreye bunu sizler aşılayacaksınız. Bizleri kırmayıp katılım sağlayan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

İLK KEZ OLUYOR

Samsun amatörünün yıllardır almadığı desteği almasını beklediklerini belirten TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, "Samsunspor'un son 15 yıldır içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar Samsun amatör futbolunun ciddi destek almasını engelledi. Başkan İsmail Uyanık'ın gelmesiyle birlikte amatör futbolun üstündeki sıkıntılarda rahatlamaya başladı" dedi. Büyükşehir Beleyesi adı altında ilk defa bir araya geldiklerini ifade eden ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, "Amatör futbola gönül veren yöneticilerin hiçbir ekonomik çıkarı yok. Biz ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adı altında toplanıyoruz. Biz buna alışık değiliz. Bizlerde amatör spor kulüpleri olarak başkanımızın her zaman yanında olacağız" diye ifade etti. TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak da bu birlikteliğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Mustafa CİVELEK