Canik Belediyesi ile işbirliği yaparak iki yıl üst üste gönderdikleri akülü engelli araçlarıyla 93 engelli vatandaşı sevindiren Hollanda'da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun, anlamlı organizasyonlarına devam ediyor. Proje koordinatörleri Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun, Canik Belediyesi ile işbirliğini sürdürerek, Hollanda'dan 255 akülü engelli aracını daha engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere Canik'e gönderiyor.

255 AKÜLÜ ARAÇ GELİYOR

Engelli vatandaşların bağımsız hareket edebilmesi ve hayata tutunması için sürdürülen proje kapsamında Hollanda'da yaşayan hayırsever gurbetçilerin katkılarıyla toplanan 255 adet akülü engelli aracı önümüzdeki günlerde tırlarla Canik'e gelecek. Canik-Hollanda gönül köprüsü sonucunda daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sağlanan araçlar, düzenlenecek törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtılacak.

CANİK-HOLLANDA KÖPRÜSÜ

Geçen yıl başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün bu yıl da artarak devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, "Hollanda'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla daha önce 93 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Bu sefer tam 255 engelli kardeşimiz inşallah hayatlarını daha kolay idame ettirecekler. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecektir" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Söz konusu organizasyonun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu tür sosyal projelere de her zaman destek veriyoruz ve katkı sağlıyoruz. İnşallah tırlarla akülü engelli araçlarımız bize ulaştığında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtacağız" diye konuştu.