Türkiye'nin en genç operası olan Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), 10. sanat yılına 22 Eylül 2018 Cumartesi günü "Açılış Konseri" ile başlıyor. Ünlü operalardan seçilen aryaların ve düetlerin seslendirileceği konserde, sanatseverleri muhteşem bir gece bekliyor. Konserde G. Puccini, G. Verdi, R. Leoncavallo, P. Mascagni, G. Bizet, W. A. Mozart ve V. Bellini'nin ünlü operalarından sevilen parçalar ve Bujor Hoinic'in düzenlemesi yer alacak.

ÜNLÜ İSİMLER YER ALACAK

Ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli'nin orkestra şefliğini yapacağı konserde, Hollandalı Bariton Sef Thissen solist olarak yer alacak. Konserde SAMDOB sanatçıları Anna Chubuckenko (Mezzo-Soprano), Stare Çelebi (Mezzo-Soprano), Eda Bingöl Gürkan (Soprano), Mine Kurtoğlu (Soprano) ve Ari Edirne (Tenor) solist sanatçı olarak yer alırken, Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Orkestrası sanatçılara eşlik edecek.

İLK DEFA KONSER VERECEK

Hollanda Büyükelçiliği'nin katkılarıyla Türkiye'de ilk defa konser verecek olan ünlü Bariton Sef Thissen, klasik müziğe olan yeteneğini geç fark etmesine rağmen dünya çapında başarılı işler yapmakta. İlk kaydını Prag Kent Filarmoni Orkestrası ve Korosu ile birlikte gerçekleştirdiği "L'amore Vincera" eseriyle yapan sanatçı, 2012'den beri Hollanda'da gerçekleştirilen "Viva Classic Live" konserlerinde solist sanatçı olarak yer almakta. Aynı zamanda 2014 yılından bu yana "Bariton Sef Thissen TV" adıyla sunmakta olduğu bir televizyon programı olan sanatçı, klasik müzik konseptinin yanında farklı sanat dallarından birçok sanatçıyı programında ağırlamakta.

BİLETLER SATIŞTA

SAMDOB'un 10. yılının ilk konseri olan "Açılış Konseri"nde sevilen operalardan 20 eser SAMDOB solist, koro, orkestra ve misafir sanatçıları tarafından, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 20.00'da Aydın Gün Sahnesi'nde seslendirilecek. Eserin biletleri www.biletiva.com adresinde ve SAMDOB gişesinde satışa sunuldu. SAMDOB gişe hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında, temsil günleri temsil başlama saatine kadar açık.