Bilecik Edebali Anaokulu ve Edebali Şehir Koleji bahçesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Saadet Güzel, 'Bugün burada 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması, ayrıca ülke genelinde kutlanan İlköğretim Haftası'nı kutlamak amacıyla toplandık. Bu duygular içerisinde aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır. Bu aşamada çocuklarımız okulumuzda öncelikle Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ailesini, vatanının, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışanı insan haklarını ve Anayasa'nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmektir. Okul, çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkanlarını sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul, çocuğun yaşamındaki vazgeçilmez iki ana unsurdur' dedi.
'Sizlerin başarısı gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyet ve uygarlık düzeyine çıkaracaktır'
Güzel, konuşmasının devamında velilere seslenerek, 'Gelecekte bu ülkeye hizmet edecek ve çağdaş medeniyet seviyesine çıkaracak çocuklarımız anne ve babası olan sizler, her şeyden sakınıp her zorluğa göğüs gerdiğiniz göz bebeğiniz olan çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz. Okulumuzda çocuklarıma bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve eğlenceli hale getirerek eğitimde hayallere ulaşmayı amaçlamaktayız. Bu gerçeğin bilinci ile çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararların sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışmaktayız. Biz bunun bilincindeyiz. Öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalıştık ve bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Okulumuzun eğitim kadrosuna güveniyorum. Bu kadro ile başarı her yıl artarak böyle devam edecektir. Sizlerden dün olduğu gibi bugün de yardımlarınızı sizin çocuklarınız adına sizlerden bekliyoruz. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetiştirileceksiniz. Sizlerin başarısı gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyet ve uygarlık düzeyine çıkaracaktır. Bunun için derslerinize çok çalışınız. Başarının sadece çalışmakta olduğunu asla unutmayınız. Zaruri nedenler dışında okula devamsızlık yapmayınız. Ben bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Konuşmanın ardından, şiirlerin okunması, okula yeni başlayan minik öğrenciler ile okul yöneticilerin müzik eşliğinde dansları ve müzik dinletisinin ardından 2018-2019 yılının ilk ders çalmasıyla öğrenciler sınıflarına giderek yeni döneme başladılar.