Bil Koleji, yeni eğitim öğretim yılına etkileyici bir törenle "Merhaba" dedi. Bil Koleji'nin yeni eğitim yılı açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın katıldı.

Bil Koleji Samsun Kampüsü'nde gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Veliler tarafından yoğun katılımın olduğu törende açılış konuşmasını yapan Bil Koleji Samsun Kampüsü Kurucusu Turan Arslan, "Bil Koleji Samsun Kampüsü'müz 9000 m2'lik açık ve kapalı alan, 47 dersliği ile Anaokulu, İlkokul, Ortaokulu, Fen ve Anadolu lisesi'nden oluşmaktadır. Kapalı ve açık spor salonu, 3 bilişim laboratuvarı, 6 atölyeye sahip olan kampüsümüz 500'e aşkın öğrencisi ve 100'e aşkın personeliyle Samsunlulara hizmet vermektedir. Bugün burada Bil Koleji olarak ilkemiz olan 'Köklü bir geçmişten aydınlık geleceğe" sloganıyla yarınlara emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

VALİ KAYMAK VE BAŞKAN ŞAHİN DE TÖRENDEYDİ

Törende konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bütün derdimiz eğitim. Türkiye'nin üzerinde uluslararası güçlerin gözleri var. Türkiye'yi ayakta tutmak istemiyorlar. Biz, onlara karşı güçlü, geleceğinden emin ve eğitim konusunu gerçekten halletmiş, vatan-millet duygusu güçlü gençler yetiştirerek ve ülkemizdeki birlik beraberliği koruyarak onlara karşı durabiliriz. Geleceği yorumlayan ve iyi yetiştirilmiş gençler yetiştirmek zorundayız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konuşmasında, "Toplumların gelişmesi kalkınması kesinlikle eğitimle alakalı. Eğitim problemlerini halleden milletler gelişmişken, bunu çözemeyen milletler ise kalkınamıyor, gelişemiyor. Son dönemlerde eğitimde rekabetin artması ve bilhassa özel eğitim kurumlarının çok yol alması ile eğitim-öğretimin kalitesi artıyor" ifadelerini kullandı.

BİLİŞİMİ ISKALAMAYAN KÖKLERİNE BAĞLI NESİLLER...

Bil Koleji yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni için Samsun'a gelen İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, törende yaptığı konuşmasında milli ve manevi değerler vurgusu yaptı. Aydın, "Çağımızda farklı bir yaklaşım ortaya koymuyorsak, bilgiyi ürüne dönüştürmüyorsak, bilgiyi öğrencinin eline dokunduramıyorsak, eğitimden sonuç alamıyoruz. İnsanı insanla şekillendiren değerli öğretmenlerim, alışılagelmiş metotlarla değil; dünyanın ileri ülkelerindeki teknolojilerle, bilişimi ön plana çıkaran okulların uyguladıkları yöntemleri dikkate alarak, kendi değerlerimizden uzaklaşmadan, köklerimizden kopmadan ve kimliğimizi unutturmadan küresel dünyanın gerçekleri içerisinde çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Biz, sanayi 4.0'ı, bilişimi, uzay çağını ıskalarsak, bu çocuklar kendi çağlarının hamalı olurlar. Ülkemizin tam bağımsız ülke olmasını istiyorsak, zihinleri hür, teknolojiyi yakalamış, ar-ge çalışması yapan, inovatif düşünen ve köklerine,değerlerine bağlı nesiller yetiştirmemiz lazım" dedi.

"VELİLER,EĞİTİMİN PARÇASI OLUN"

Velilerden de istekte bulunan Dr. Mustafa Aydın, "Değerli velilerim, sizler ciğerparelerinizi bizlere teslim ediyorsunuz. 'Çocuğumu okula verdim, kurtuldum' diyemezsiniz. Sizler olmadan biz bu eğitimi tamamlayamayız. Lütfen eğitimin bir parçası olunuz. Çocuklarımızın ders çalışma mekanlarını, sosyal zamanlarını nerede geçirdiklerini takip etmek zorundayız. Çocuklarımız çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya. Çocuklarımızın teknoloji tehlikesiyle, bilgisayar tehlikesiyle ve sosyal çevrelerindeki farklı tehlikelerle karşı karşıya olduğunu asla unutmayınız. Siz olmadan okul tek başına bu işin üstesinden gelemez. Sizlerden de bu anlayışı bekliyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Öğrencilere "Sayın Cumhurbaşkanlarım, Sayın Bakanlarım" şeklinde hitap eden Aydın, "Eğer bugünleri ne kadar iyi değerlendirirseniz; yarın o kadar başarılı olursunuz. Hepinizden çok çalışmanızı, birbirinizi çok sevmenizi, birbirinizin eksiğini kapatmanızı ve anne-babalarınızla,öğretmenlerinize saygılı olmanızı istiyorum" şeklinde konuştu. Aydın ayrıca, Bil Koleji'nde başarılı olan öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi'nde ücretsiz okuma müjdesi verdi.

FEN VE ANADOLU LİSESİ AÇILDI

Törenin ardından bu yıl itibari ile eğitim hayatına başlayan Bil Koleji Fen ve Anadolu Lisesi binasının açılışı yapıldı. Bil Koleji Fen ve Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesini Samsun Valisi Osman Kaymak ve İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın diğer protokol üyeleriyle birlikte kestiler.

Yasir BABA