Samsun'un yerli firmalarından olan Afacan AVM, döviz fiyatların artmasıyla birlikte ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar sonrası yerli üretim ürünlerinin tercih edilmesine teşvik etmek, yerli üretim ürün satışını arttırmak için yeni bir uygulama başlattı. Tencereden, kırtasiye ürünlerine, oyuncaktan plastik ev araç gereçlerine kadar birçok ürün çeşidini Samsunluların beğenisine sunan Afacan AVM, hayata geçirdiği proje ile yerli üretim ürünleri kalp içerisinde Türk bayrağının yer aldığı yerli üretim etiketiyle satışa sunuyor.

"YÜZDE 100 TÜRK MALI" ETİKETİ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdikleri proje hakkında konuşan Afacan AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Abanoz, 'Ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçtiğimiz son günlerde, yerli ürün kullanmanın önemini her zamankinden daha çok vurguluyoruz. Raflarda, tezgahlarda, reyonlarda 'Yüzde 100 Türk Malı' olan ürünleri açıkça görünür şekilde belirtilerek, halkımızı yerli ürünlere yönlendirilerek, hem satışlar arttırılmalı hem de paramız yurt içinde kalmalı. Dünyaca ünlü birçok marka ürünün ülkemizde de üretildiği iyi bilinmeli ki; halkımız gerçeği öğrensin ve bu doğrultuda yerli ürüne talep arttırılsın' dedi.

YERLİ ÜRÜN TERCİHİ EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Yerli ürünlerin satışlarının arttırılmasının ekonomiye katkı sağlayacağını vurgulayan Abanoz, 'Yerli üretimin, yerli ve milli olmanın, yerli ürün kullanmanın önemi bu dönemde çok daha önemli. Çünkü biz de dahil olmak üzere kendi üreticimiz, kendi markamız kazandıkça ülke ekonomimiz kazanacak. Bunun için yerli ürünlerin, her vatandaşın alışveriş yaparken okuyup görebileceği şekilde bir etiketle belirtilmesi gerekmektedir. Bu etiketler plastik, masa, tencere, deterjan, peçete gibi her üründe olmalı. Üründe TM yazısı olsa da yazının boyutu küçük olduğu için herkes tarafından okunup fark edilemiyor. Hangi ürün yüzde 100 yerli, hangi ürünün yüzde 50'si yerli bunu bilerek alışveriş yapmak, yerli ürünlerimizin cazibesini de arttıracaktır. Milli tasarruf yapmamız gereken dönemlerde bunun önemi büyüktür' diye konuştu.

YERLİ ÜRÜNLER İTHALLE AYNI KALİTEDE

Türk firmalarının dünyada birçok ünlü marka ile aynı kalitede gıda veya tekstil ürünü ürettiğini belirten Abanoz, 'Vatandaşımız dünyada marka olan birçok ürünle aynı kalitede ürünlerimiz olduğunun bilincine vararak, ürünler arasında kıyaslama yapabilir ve bu şekilde yerli ürünlere talep arttırılabilir. Afacan AVM olarak, işletmemizde yer alan yerli üretim ürünleri Türk bayrağının kalp figürü içerisine yerleştirildiği özel tasarım etiketlerle satışa sunarak, yerli ürüne teşviki arttırmayı ve ekonomimizin kısa sürede bu dalgalanmalardan kurtulmasını hedefliyoruz. Bu projemize tüm yerli ürün satan mağazaların katılımlarını temenni ediyorum. Kalpli Türk bayrağı etiketleri gördüğünde kalbi atan herkesi, yerli ürünleri tercih etmeye Afacan AVM'ye bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Abanoz ayrıca, örnek olmasını temenni ettikleri projelerinin müşterileri tarafından takdir edildiğini ve memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Yasir BABA