n
n
n
n
n Yerel seçimler geride kaldı, bir çok belediye başkanı değişti Samsun da.
n
n Tüm adayların ve ekibinin onurlarını, yaşamı boyunca tüm birikimlerini ortaya koyarak yarıştıkları seçimlerde kazanan başkan adaylarına başarılar diliyorum. Ayrıca bu yarışa girip de başarılı olamamış tüm adayları ise göstermiş oldukları gayret ve medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum.
n
n
n
n Seçim yarışıdır, bin bir sebep vardır kazanmak için de, kaybetmek için de. Elbette ki bu yarışın içinde olanlar daha iyi biliyorlardır bu durumu, hatta kazandım derken kaybedenler etraflarına iyi bakarlarsa, yanındaymış gibi gözüken insanların herkesten önce kazanan başkanların yanlarına gittiklerini öğrenince anlayacalardır niçin kaybetiklerini. Bu durum ezelden de öyleydi şimdi de, yani sizin kazandığınız zaman da böyle olmuştu.
n
n
n
n Artık yeni bir dönem başladı yerel yönetimlerde, gerek kadro seçiminde gerekse uygulanacak yerel politikalarda sağlam adım atmayı becerebilen, alnının akıyla çıkacaktır bir dahaki seçimlerde halkın karşısına. Eğer başarılı olmuşsa o an ki genel politikada ters esmezse yine seçimlerden galip çıkarak tekrar o koltuğa oturacaktır mutlaka.
n
n
n
n Tüm dileğim, idari ve danışman kadrosunu seçerken sadece birilerinin referansını değil de liyakatı ön plana çıkartacak şekilde oluşturmaları başkanların.
n
n
n
n Vasfı olmadığı halde,belirli grupların yada kişilerin ricalarıyla sadece onların gönlü olsun diye atanılan idarecilerin yaptıkları hatalar ve basiretsizliğin cezasını başkan çeker mutlaka.Hatta sadece başkan çekmez halk ta çeker.Yazık olur bu kadar verilen emeğe,gönüller kırılır,zaman da boşa harcanmış olur.
n
n
n
n Son olarak da, gerçi bu apayrı bir beceri işidir, yetenek işidir, seçimlerden önce ateşli bir biçimde kazanan başkanın aleyhinde durduğu halde seçim gecesi birden bire başkanın yanına sokulmayı başarabilenlere karşı da uyanık olunursa en azından nankörlüğe ve ikiyüzlülüğe prim verilmemiş olur.Böylesi kişilerin yarın verilecek olan bir mücadele de sizleri ilk önce satacakların içerisin de olmaları kaçınılmazdır.
n
n
n
n En azından omurgalı,dik duruşlu,karakterli ve idealist insanların yönetimde olmaları hizmet açısından da,insani açıdan da çokta güzel olur diye düşünüyorum..
n
n
n
n Hizmet sırası kendilerine gelmiş olan başkanlara ve tüm belediye başkanlarına başarılar diliyorum..her şey daha da güzel olur umuduyla.......
n
n
n
n
n
n
n
n
n