Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir video klip hazırlandı.

Klip için Kore'de, El-Bab'da, 15 Temmuz'da ve Bingöl'de vatanın muhafazası için canlarını ortaya koyan gaziler bir araya geldi.

Klipte yer alan gaziler aynı ruhla; vatan, millet, bayrak aşkı ve iman şuuru ile farklı yer ve tarihlerde yaralandıklarını, geri dönmeyi hiç düşünmediklerini belirtti ve o anları anlattı.

BU RUH BAŞKA

Demokrasi destanının yazıldığı 15 Temmuz günü Genelkurmay Kavşağı'nda yaralanan gazi Ayşe Emine Özyiğit, o gün her şeyi göze aldığını belirterek, "Hiçbir şeyi düşünmedik, korkmadık, tek amacımız vatanı kurtarmaktı. Bu ruh başka." ifadelerini kullandı.

Aynı gün vatan için meydanlarda mücadele veren 15 yaşındaki gazi Muhammed Emin Birgün ise "Canımı bile veririm, ne canlar verildi bu vatan için. Sonuçta bu vatanın ekmeğini yiyoruz." sözleriyle duygularını aktardı.

Beş yıl önce Bingöl'de gazi olan Yavuz Papağan, Çanakkale ruhuna vurgu yaparak, "Çanakkale'deki dedelerimiz nasıl mücadele veriyorsa bugün bizler de Güneydoğu'da, El-Bab'da, Afrin'de, 15 Temmuz'da aynı ruhla canımızın derdine düşmeden ülkemizi nasıl kurtarırız, bu düşüncedeyiz." dedi.

"Şehit arkadaşlarımın öcünü almak bana nasip olacaktı"

Klipte El-Bab operasyonunda 16 silah arkadaşı şehit, kendisi gazi olan Hasan Karaman'ın, "Harekata giderken çok mutluydum çünkü şehit olan arkadaşlarımın öcünü almak bana nasip olacaktı." ifadeleri de yer aldı.

Türk bayrağından hiçbir zaman ayrılmadığını, gittiği her yerde bayrağı onurla taşıdığını söyleyen 88 yaşındaki Kore Gazisi Osman Yaşar Eken ise "Bugün ben, yarın başkası, bayrak taşınacak, yere inmeyecek." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Eken, yanından bir an bile ayırmadığı ay yıldızlı bayrağı, 15 Temmuz'da gazi olan Muhammed Emin'e teslim etti.

Klip, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Vatan, millet ve bayrak aşkıyla yazılan destanlar geri dönmeyi asla düşünmeyen kahramanların eseridir. Tüm gazilerimize şükranla" mesajıyla son buldu.