Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan 'Sıfır atık' projesiyle ilgili kurum müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Kadriye Yayla sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınarak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılmasını amaçlayan projeyle ilgili sunum yaptı.

YETERİNCE ÖNEMSENMİYOR

Toplantının projenin Samsun'da daha yaygın uygulanması için yapıldığını belirten Vali Kaymak, "Bu proje Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlatılan ve tüm kamu kurumlarında, belediyelerde, özel işyerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümün sağlanması adına bir 'Sıfır Atık Projesi' dir. Bu proje Türkiye'de çevreci anlayış çerçevesinde ciddiyetle uygulanan bir proje. İnsanlarımız ve geleceğimiz açısından çok önemli olan bu proje, maalesef kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımızca yeterince önemsenmiyor. Bizler bunun önüne geçerek bu bilinci daha da geliştireceğiz. Bu projede gerekli kaynağı ve gerekli çalışmayı ciddiyetle yaparak geleceğimiz adına yol almalıyız. Arkadaşlar hem Türkiye'de, hem ilimizde artık istiyoruz ki ilin valisi olarak bizim de sorumluluğumuzda bu uygulamayı ilimizin geneline yaymaktır. Sıfır atık konusunda şu an için iyi bir yerde değiliz. Ama bir, iki ay içerisinde ilimizin sıfır atık konusunu el birliği ile çözmemizi istiyoruz. Bu bir şuur değişikliğidir. Bu projeye önem vermek ülkemiz, ilimiz ve kurumumuzun geleceği açısından da çok önemlidir" diye konuştu.

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bütün kurum ve kuruluşların sıfır atık projesine geçmesini hedeflediklerini kaydeden Vali Kaymak şu şekilde sürdürdü: "Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bizler Samsun gibi nadide bir şehirde , ilkadımın atıldığı bir kentte, 'Sıfır Atık Projesi'ne örnek olacak bir şehiriz. Bizler kurumlar olarak vatandaşlarımıza örnek olmalıyız. İnşallah ben bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, toplantımızın Samsunumuza hayırlar getirmesini diliyorum."

Zerrin SOMUNCU