Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Borsan Kablo fabrikasını ziyaret ederek, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Borsan Kablo CEO'su Arbek Akay ile görüştü. Başkan Şahin, yerli üretimin önemine vurgu yaparak, "Cari açık ancak Borsan gibi yerli üretim yapan firmalarla kapanır" dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Ziyarette konuşan Başkan Şahin, uzun süredir Borsan'ı ziyaret etmek istediğini belirterek, "Dostumuz, kardeşimiz Adnan beyin işletmesini uzun zamandır ziyaret etmek istiyorduk. Yerel işletmelerimizin moral bulması gerekir. Ülkemizde ne olursa olsun, yerli üretim sürekli olarak artış göstermeli ancak bununla kalkınabiliriz. Sizlerin ihracat yapması bizleri hem gururlandırıyor hem de döviz taşıyor. Hep ithal ürünleri alarak kalkınmamız mümkün değil. Allah sizleri muvaffak etsin, yolunuzu açık etsin" ifadelerini kullandı.

YERLİ ÜRETİME İHTİYAÇ VAR

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Başkanımızı misafir etmekten dolayı mutluyuz. Kendisinin geçmişten beri üretime olan desteğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın yerli üretime yönelik açıklamaları çok doğru ve ülkenin ihtiyaç duyduğu bir proje. Biz de bu doğrultuda İtalya'daki kablo fabrikamızı Samsun'a taşıdık. 16 tane yeni teşvik açıklandı, çok olumlu bir karar. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin yerli üretim olduğunu biliyoruz" sözlerini kaydetti.

Görüşmede Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan da hazır bulundu. Başkan Şahin ziyarette, Adnan Ölmez'e tablo hediye etti.

Şükrü Berk ASKAR