Fedarkarlığın adı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmayan aziz milletimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Uğruna büyük bedeller ödenerek, kazanılan bu cennet vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onların büyük fedakarlıkları sayesinde, bugün bölgesinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen güçlü bir şekilde yoluna ve hedeflerine doğru ilerliyor. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt'ten, Kıbrıs Harekatı'na, terörle mücadele eden silahlı kuvvetlerimize, emniyet güçlerimize, 15 Temmuz'da tankları göğsünü siper ederek, durduran bu milletin, bu devletin bekası için yüreğini ortaya koymuş bütün gazilerimize de şükranlarımı, minnet duygularımı sunuyor, 'Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum."

Vatan sevgisinin zirvesi

Vali Osman Kaymak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kaymak mesajında, 'Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak, tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan gazilerimizin '19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan bu kahramanlarımızla ne kadar övünsek az. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilerimiz vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge ve zirve isimleridir. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bu topraklar şanlı tarihimiz boyunca nice kahramanları bağrında taşımıştır. Toprağı vatan yapan bu kahramanların evlatları olan 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz de bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini yok etmiştir. Bu duygularla 'Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Gaziler kahramanlarımız

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zihni Şahin, 'Aziz ve kahraman milletimiz, tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerleyerek, en zor şartlar altında kendilerini düşünmeden vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıktı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş hediye etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretleri ve kahramanlıkları sayesinde vatanımızın semalarında dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunuyor. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de bağımsızlığına ve geleceğine yönelik tüm tehditlere ve saldırılara karşı koymaktadır. Askerlerimizin, polisimizin ve güvenlik korucularımızın terörün tüm unsurlarıyla ve örgütleriyle vatanımızın içinde ve dışında kahramanca mücadelesi ve topyekûn milletimizin 15 Temmuz'daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Aziz milletimiz, gazi millettir. Bu şanlı ve kahraman milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.