Bir süre önce fındıkla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un ağır eleştiri oklarına hedef olan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'a bir tepki de Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan gösterdi.

Ordu Milletvekili Yediyıldız'ın fındık fiyatıyla ilgili manidar açıklamalarda bulunmaya devam ettiğini belirten Karan, 'Yediyıldız, 'TMO'da fındık alacak ama para yok' demekle TMO'nun bu sezon fındık alımı yapmayacağını mı ima ediyor. Açıkça çıkıp söylesin ya da fındıkla ilgili yorum ve değerlendirme yapmaktan vazgeçsin. Çünkü kaş yaparken, göz çıkarıyor' ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE DEVLETE BAĞIŞLARIZ

Milletvekili Yediyıldız'ın basında yer alan, 'TMO ile Giresun fındığı için 13 levant kalite fındığı için 12,5 liraya anlaştım. TMO o fındık fiyatını açıklayacaktı. Ancak TMO Genel Müdürü daha sonra bana bu sene rekolte tahmin ettiğimizden az. O nedenle en az 16 lira vermemiz gerekir ki serbest piyasada 13 liraya fındık gitsin. Para olmadığı için biz bu fiyatı da veremeyeceğimiz için en iyisi fındık fiyatı açıklamayalım. Zaten serbest piyasada fındık fiyatı yükseliyor' açıklamalarını değerlendiren Karan, 'iktidar milletvekilinin bu şekilde bir açıklama yapması fındık için çok manidar ve üzücüdür. Devletimiz güçlüdür. Para yok bu sezon fındık almayalım demez. Ekonomik krizin yaşandığı bir süreçte bu nasıl bir ifade ve açıklamadır. Fındık üreticisi her zaman devletinin yanında ve destekçisidir. Sahip çıkılırsa da yanındadır, sahip çıkılmazsa da yanındadır. Devletimiz fındık alsa sağ olsun, almazsa da sağ olsun. Gerekirse, fındık üreticisi ürünü devletine tereddütsüz bağışlar. Ama eğer tepeden, aşağıya kadar devletin yetkilileri çıkıp, 'Biz bu zamana kadar fındık üreticisini hiç mağdur etmedik, etmeyeceğiz' diyorsa gereğini yerine getirmelidir. Birileri devlet adına çıkıp 'Para yok fındık almıyoruz' dememelidir" diye konuştu.

TMO GEÇ KALDI

TMO'nun bu sezon fındık alımı için geç kaldığını da aktaran Karan, ihtiyacı olan üreticilerin çoktan fındığını sattığını, bu saatten sonra açıklanması çok düşük olan fındık fiyatının ise 15 liranın altında olmaması gerektiğini, çünkü bir kilogram fındığın maliyetinin son girdi zamlarıyla birlikte yaklaşık 14.90 liraya bulduğunu belirtti.

Zerrin SOMUNCU