Samsun'da faaliyet gösteren Turizm Bakanlığı belgeli tesislerin genel müdürleri, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş'ın ev sahipliğinde yaz sezonunu ve son gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda konuşan Toktaş, artan döviz kuru nedeniyle turizm işletmelerinde maliyetlerin arttığını dile getirdi.

FİYAT AYARLAMASI YAPILACAK

Kurdaki aşırı yükselmenin maliyetleri artırdığını belirten Toktaş, "Eskiye göre çok daha küçük kar marjları ile çalışan oteller bu gelişmelerden olumsuz etkilendi. Kurdaki artışlar bizim girdilerimizi direk etkiledi. Şu ana kadar fiyatlarımıza bir yansıtma yapmadık ama bu şartlarda mutlaka bir fiyat ayarlaması yapmamız gerekecek, aksi takdirde tesisleri ayakta tutmak zor olacak. Bize yansıyan maliyet artışlarının üstünde bir fiyat ayarlaması yapılmayacağı konusunda mutabakata vardık" diye konuştu.

KÖRFEZ PAZARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Toktaş, 2018 yaz sezonunun önceki yaz sezonuna göre iyi geçtiğini belirterek, "Körfez pazarındaki hareketlilik otelcilerin yüzlerini güldürdü. 2019 yılı Körfez pazarı anlamında çok daha iyi geçecek. Bu olumlu artışın en önemli nedeni uzun zamandır bu pazara yapılan çalışmalar ve ilk etapta Kuveyt'ten başlayan direk seferler. Temmuz ve ağustos aylarında otellerde 76 bin 852 yerli, 7 bin 827 yabancı turist ağırladık" şeklinde konuştu.