Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ozanlar, Tekeler, Tuzla ve Sakarya Mahalle eşrafıyla İş Adamı Mehmet Atak'ın düzenlediği programda bir araya geldi. Reisoğlu'nda gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti Eski Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Adapazarı Belediyesi Başkanvekili Erol Aydın, İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, Baro Eski Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Tekeler Mahalle Muhtarı Necdet Kabasakaloğlu, Tuzla Mahalle Muhtarı İbrahim Çokluk, Sakarya Mahalle Muhtarı Kemal Babalı, Ozanlar Mahalle Muhtarı Muhittin Yazgan, İş Adamı Orhan Yılgenci, Ömer Arslan, Ahmet Gürsoy, Muhsin Baba, Ahmet Demircioğlu, iş ve siyaset dünyasından isimler, esnaflar ile çok sayıda davetli katıldı.

'Buluşmalarımız sürecek'
Programda konuşan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı yaptığı açıklamada, 'Bir vesile ile bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelmemiz gerektiğini düşündük ve 4 mahalle muhtarımızla birlikte böyle bir ortamın oluşmasını sağladık. Hamdolsun bugün 3 nesil bir arada. Herkesin yüzüne baktığımda o tebessümü görebiliyorum. Bu da yaptığımız buluşmanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İnşallah buluşmalarımız devam edecek. Rabbim çalışmalarınızı kolaylaştırsın' dedi.

'Gelişen ve büyüyen şehir'
Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, 'Birbirimize daha çok yakınlaşmayı, bir arada olmamızı sağlayan buluşmalardan büyük keyif alıyorum. Hepimiz aynı şehirde yaşıyor, her alanda gelişen ve büyüyen bir Sakarya için hep birlikte çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehirle ilgili bir karar alırken, yeni bir projeyi hayata geçirirken öncelikle olarak şunu göz önünde bulundurduk: Vatandaşın bu konuda talebi, beklentisi nedir? Bu işin en doğrusu nasıl yapılır? Yaptığımız işin şehre katkısı en yüksek nasıl olur? Biz ne yaparsak yapalım milletimizin katkısıyla yapıyoruz. Bizim istikametimizi milletimiz belirliyor. 99'da yaşadığımız acı felaketin ardından çöken altyapımıza 1,5 milyarlık bir yatırım yaptık. İçmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon ağları inşa ettik. 10 içmesuyu, 3 atıksu artıma tesisini şehrimize kazandırdık. 140 milyonluk Akçay Barajı ile Sapanca Gölü'ne alternatif oluşturuyoruz. Duble yollar, bulvarlar, şehre yeni giriş kapıları açtık, köprüler kazandırdık. Sosyal hizmetleri SGM'ler çatısı altında buluşturduk. Hendek Atatürk Park, Pamukova Esentepe Park, Arifiye Park, Karasu Sahil Park, Kocaali Sosyal Tesisleri, Maltepe Park, Sakarya Park gibi şehre yeni yaşam alanları kazandırdık. Tarihi Uzunçarşı'yı restore ediyoruz. Şehrin en büyük çevre projesi SEKAY'ı hayata geçiriyoruz. Demokrasi Meydanı'nda örnek bir projeye imza atıyoruz' diye konuştu.