Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çarşı Camii'nde öğle namazı öncesi tüm şehit ve gaziler için Bafra Müftülüğü tarafından okutulan Mevlit programına katıldı, ardından vatandaşlara lokma tatlısı dağıttı.

BİRLİKTELİK VURGUSU

Programda konuşan Başkan Kılıç, 'Müftülüğümüzün Çarşı Camii'nde gerçekleştirdiği program sonrası biz de belediye olarak Gaziler Günü'nde halkımıza küçük bir ikramda bulunmak istedik. Bugünün en güzel bir şekilde kutlanmasını sağlamak, günün önemine dikkat çekmek için bugün hep birlikte buradayız. Gaziler Dernek Başkanımız Rahmi Şahin ve ilçe müftümüz Necmettin Kayar ile birlikte vatandaşlarımıza lokma tatlısı dağıtıyoruz. Belki ikramımız küçük ama lütfen kabul buyurun' dedi.

KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Türkiye Muharip Gaziler Dernek Temsilcisi Rahmi Şahin ise, 'Belediye Başkanımız Hamit Kılıç'a, bizler için bu ikramı sundukları için çok teşekkür ederim. 19 Eylül 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'nin sonunda muzaffer başkomutan Mustafa Kemal'e Gazilik ve Mareşallik unvanı verildiği için, 19 Eylül 2002 tarihinde çıkarılan 4768 sayılı kanunla bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Günümüze dikkat çekmek için yapılan organizasyonlarda emeği geçen ve gösterdikleri ilgiden dolayı herkese, gazilerimiz adına teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza da yenilikçi hizmetlerinden dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

HATIRALARINI DİNLEDİ

Lokma Tatlısı dağıtımından sonra Başkan Kılıç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilciliği'ne geçti. Gaziler Dernek Başkanı Rahmi Şahin'den çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kılıç, gaziler ile bir süre sohbette bulunarak, onların hatıralarını dinledi.