Havza'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile anma programı kapsamında gazilere yemek düzenlendi. Yemeğin sonunda yapılan duanın ardından Muharip Gaziler Derneği Havza Şube Başkanı Harun Saat, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin sağlanması adına önemli olduğunu vurguladı.

KİMSE BOZAMAYACAK

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, 'Türk milleti, özgürce yaşayabiliyor olmasını gazilere ve şehitlere borçlu. Gazilerimiz ve şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı gözümüz gibi korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gazilik milletimizin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahramanların hak ettiği çok kıymetli bir derecedir. Bizler, gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu uğurda, bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Ülkemizin huzurunu kimse bozamayacak. Bunun için de milletçe birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Teröre karşı tek nefes, tek ses olmalıyız. Alçak terör saldırıları sonucunda gazi ve şehit olmuş vatandaşlarımıza büyük bir gönül ve minnet borcumuz var' şeklinde konuştu.

Yemeğe Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, Havza İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, bazı protokol üyeleri ve gaziler katıldı.