Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlenecek olan Tarihi Kentler Birliği toplantısı öncesinde STK'larla bir araya geldi. Şanlıurfa'da tarih turizmi anlamında neler yapılabileceği hakkında görüşlerin sunulduğu toplantıda Çiftçi, düzenlenecek organizasyonda şehrin tüm sorunlarıyla ilgilenme noktasında Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin sorumluluklarının olduğunu söyledi.
STK'larla birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, 'Bu şehre hizmet ediyorsak birlikte hareket etmemiz lazım. Amaç birlikteliği sağlayabilmektir. Ekonomik faaliyetleri Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız projelerde güzel bir şekilde yürütüyoruz. Önemli olan çalışmaları birlikte yürüterek paylaşabilmeyi başarabilmektir' dedi.
'Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'ya gelecek'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılacağını belirten Çiftçi, 'Şehre kimlik veren değerin sur içinde yattığını 12 bin yıllık şehir olduğunu, gelen medeniyetlerin bırakmış olduğu kültürel yaşam olduğunu anladık. Cuma günü başlayacak olan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanımıza bizim tarih ve turizm anlamında ne yapmamız gerektiğini sormamız lazım. Şanlıurfa'ya turlar düzenlenmesi lazım. Buranın gündeme gelmesi lazım. Bunun istişaresini Kültür Bakanımızla yapmamız lazım. Bir ay sonra da Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa'ya gelerek Göbeklitepe'nin açılışını yapacak. Onun öncesinde de cuma günü başlayacak olan Tarihi Kentler Birliği toplantısına Kültür Bakanımız gelecek ve Göbeklitepe'yi o da gezecek. Bu şehir hepimizi zenginleştirir. Yeter ki hep birlikte hareket edelim' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ise, 'Daha önce olan bütün sorunları Başkanımız Nihat Çiftçi'nin hizmete geldiğinden günden itibaren halletmiştir. Hizmetlerine devam edecek. Tarihi Kentler Birliği ve İsot Festivali Şanlıurfa'yı marka haline getirecektir. Çalışmalarından dolayı başkanımıza teşekkür ederiz' diye konuştu.
Daha sonra toplantı Başkan Nihat Çiftçi'nin STK temsilcilerinin ilettiği soruları cevaplamasıyla son buldu.