Haberaks TV'de Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılan, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, yerel seçim ve MHP ile ittifak konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

SON NOKTAYI LİDERLER KOYAR

İttifak konusunda kesin bir kararın olmadığını ifade eden Demircan, bu konunun medya üzerinden gündeme geldiğini dile getirdi. Demircan, 'Böyle bir şey yapılacaksa bunun adımları atılır, liderler bir araya gelir ve son nokta koyulur. Ayrıca neden olmasın, olabilir de. Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, ülkemiz için her türlü çalışmayı yapabiliriz. AK Parti, Türkiye'nin hayrına olan her türlü çalışmanın içinde olur. Vatandaşımızın da bu konuya böyle düşündüğünü biliyorum. Topyekün bir çalışma yapılabilir. İller bazında, ilçeler bazında, taban bazında çalışmalar olabilir, zaman içinde bu konu olgunlaşır' diye konuştu.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ: BİRLİK

Vatandaşla iç içe olduklarını ve istişare yaptıklarını kaydeden Milletvekili Demircan, 'Önümüzde 6-7 ay sonra yapılacak bir yerel seçim var, onun hazırlıkları sürüyor. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar seçilecek. Büyük bir katılım olacak, bu nedenle hazırlıklar önceden başladı ve devam ediyor. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Coğrafyamızdaki hadiseler, Türkiye'ye de yansıyor, bunu hissediyoruz. Ülkemize karşı çok ciddi bir tehdit var, ekonomik saldırıyla karşı karşıyayız. Bu durumun, halkımız üzerindeki etkileri kaçınılmaz. Türkiye'nin bu sıkıntılı süreci, hasar almadan çözebilmesi ancak birlik ve beraberlikle olur. Bu süreci eski sistemle yaşasaydık çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırdık. Halkımızın siyasi desteği çok önemli. Yaşanılanları, halkımızla konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN