100. Yıl İlkokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, konuşmasında yeni eğitim öğretim yılın tüm meslektaşlarına ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

DAHA İYİ EĞİTİM

Öğrenmenin önemine değinen Sağlam, "Çocuklarımız bizlere emanettir ve onların en iyi şekilde yetişmesi için fedakarca çalışacağız. Eğitim tek tarafı bir olay değil, ailelerimizin de eğitim sürecinde bizlere destek olması çok önemli. Yaşadığımız coğrafya ve zamanda ülkemizin geleceği için başta biz öğretmenler geleceğimiz için çok çalışmalıyız. Değerler eğitimi ve bilimsel araştırmalara açık yeni müfredat değişikliği ile öğrencilerimiz daha iyi eğitim alacaklar" dedi.

ORATORYO İZLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Hacivat Karagöz gösterisini, halk oyunları ve oratoryo izledi. Programa Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, Havza İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, Havza İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, gaziler ve protokol üyeleri katıldı.