Emekliler, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yolunu açacak düzenlemenin Meclis`e taşınmasını istiyor.

Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için TBMM`yi adres göstermişti.

Buna göre, intibak düzenlemesi yasayla yapılabilecek. Eğer intibak vizesi çıkarsa, emeklilerin bir şey yapmasına gerek olmayacak.

Yasanın çıkmasının ardından da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Bu da belli bir süre alacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK`lıya 50 ile 355 lira zam yapılmıştı.

5 milyon emekliyi kapsıyor

Uzmanlar, yeni intibakta da zam oranlarının bu seviyelerde olabileceğini belirtiyor. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor.
Emekli maaşlarındaki fark oranlarının artmasına neden olan ve emekli vatandaşların da kaldırılması yönünde taleplerini ilettiği ``karma hesaplama sistemi`` yerine oluşan bu farkın kapanmasını sağlayacak ``tek hesaplama sistemine`` geçilmesi gündemde söz konusu olmaya başladı.

Şayet karma emekli aylığı hesaplama sistemi kaldırılıp tüm dönemleri içerisinde barındıran tek bir emekli aylığı sistemine geçilmesi durumunda emekli maaşları yükselecek. Kısaca, gündemde hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenlemeyle birlikte hale çalışmakta olan vatandaşlara emekli olurken bağlanacak maaşta yükseliş meydana gelecek.