Liv Hospital Samsun'un ev sahipliğinde Fevzi'nin Yeri Gurme'de gerçekleşen buluşmada öncelikle sağlık turizmi ele alındı. Liv Hospital Samsun Genel Müdürü Akif Kırbaş, sağlık turizmine özel bir önem verdiklerini ve bu konu ile ilgili hastanede özel bir birim oluşturduklarını söyledi.

KATILIM BÜYÜKTÜ

Liv Hastanesi Samsun Turizmci İş Adamları Derneği'ni ağırladı. Liv Hastanesi Genel Müdürü Akif Kırbaş'ın ev sahipliğini yaptığı buluşmaya Samsun Turizmci İş Adamları Derneği (SAMTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öztürk ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Süzen, Mustafa Madenoğlu, Serkan Battal, Berkin Kara, Mehmet Yıldırım, Doğan Hüyük, Burçin Saatoğlu, Yalçın Altınbaş, Cihat Ayeş, Tarık Torun ve Sedat Uygun katıldı. Liv Hastanesi İşletme Müdürü Fatma Tan Dürüst, kurumsal pazarlama bölümünden Cihan Başoğlu, kurumsal iletişimden Dilara Kazancı ve anlaşmalı kurumlardan Emre Açar da yemeğe katıldı.

ÖNEM VERİYORUZ

Liv Hospital Samsun Genel Müdürü Akif Kırbaş, Liv Hastanesi olarak sağlık turizmine ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Kırbaş, 'Hastanemizde sağlık turizmi ile ilgili özel bir birimimiz var. Yurt dışı hastalarımızın karşılanması, konaklaması ve ulaşımı gibi birçok hizmeti koordineli olarak veriyoruz. Sağlık turizmi bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Samsun, ülkemizde sağlık turizminin başkenti olabilecek birçok artı değere sahip. Ülkemiz ekonomik açıdan da yabancı hastaların tedavi olmaları konusunda çok cazip. Samsun bu büyük potansiyeli çok iyi değerlendirmeli. Burada siyasetçisi, yerel yöneticileri, kamu ve özel sağlık kurumları, turizmciler ve iş dünyası bu konuda daha kolektif ve verimli çalışmalı' dedi.

EN GÖZDE SEKTÖR

SAMTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öztürk ise turizmciler olarak Samsun'a yapılacak her türlü katkıya omuz vereceklerini söyledi. Öztürk, 'Sağlık turizmi son dönemlerin en gözde sektörü haline geldi. Samsun başta Rusya ve Türki Cumhuriyetleri çok iyi değerlendirmeli. Hep birlikte ortak bir akılla bunu başaracak gücümüz var' diye konuştu.