Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası ilçesinin Demirciler, Koseler, Tepecik, Cerkesli köylerinin yanı sıra Tavsancıl'da vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Ziyaretlerde Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut da yer aldı. Her fırsatta Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezlerinden uzak köylere verdiği hizmetleri yerinde gören Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Köylerimize olan ilgimizle birlikte hizmetlerimizi en hızlı bir şekilde ulaştırmak için çabalıyoruz. Alt ve üst yapı noktasında yeni yatırımlarımızla köylerimizin artan cazibesine yeni bir boyut katıyoruz. Köy ziyaretlerimde de görüyorum ki milletimiz, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kendisine bir istikamet çizmiştir. Bunu da üreterek yapıyor' dedi.
Ziyaret ilk olarak Demirciler köyünden başladı. Köy Muhtarı Şahin Kot tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu ve beraberinde ki heyet yenilenen alt ve üst yapının son durumu hakkında bildi aldı. İçme suyu hatlarının da yenilenmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini burada belirten Karaosmanoğlu, vatandaşlarla ve esnaflarla yakından ilgilendi. Doğalgazın da gelmesiyle Demirciler köyünde yaşayan vatandaşların yaşam koşullarının çok daha iyi seviyelere geldiğini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, 'Tüm gayretimizin hizmetlerimizle vatandaşımızın mutlu olmasıdır' dedi. Demirciler köyünde verilen her hizmet içim teşekkür eden vatandaşlar ise Karaosmanoğlu'nun kendilerini her fırsatta ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti de ifade etti.
Köseler Köyü Muhtarı Selami Toklar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ikinci ziyaretinde doğalgazın geldiği alt yapı çalışmalarının devam eden kısımlarında inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, 'Şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak dedik. Bunun gereği olan alt yapılarımızı yaparken, doğalgaz ve kanalizasyon gibi önemli yatırımlarla su şebekelerimizi yenileme çalışmamız devam ediyor. İnşallah Köseler köyünde bu çalışmalarımız bittikten sonra üst yapıyı da tamamlayacağız. Tertemiz ve pırıl pırıl bir Köseler köyü vatandaşımızın huzuruna huzur katacak. Köylerimizde ki üretime ve yatırıma destek vermek için projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz' diye konuştu.
Tepecik ve Cerkesli köy ziyaretlerinin ardından günün son durağı olan Tavşancıl'a geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İmar Barışı hakkında başvuru yapılması gereğini bir kez daha yineleyerek 31 Ekim'in son başvuru tarihi olduğunu da söyledi. İmar Planlarının yapılması ve köylerin kendi öz yapısını koruyarak gelişimine devam etmesinin öneminden de bahseden Karaosmanoğlu, 'Kültürel ve spor tesislerin varlığını köylerimizde önemsiyoruz. Bunun için gerekli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza dönük projelere ağırlık veriyoruz. Meslek edindirme kurslarının yaygınlaşması adına da resmi kurumlarımızla ortak hareket ediyoruz' şeklinde konuştu.