Atakum Belediyesi tarafından Yalı Kafe'de gerçekleştirilen Mevlid programı AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin ve Atakum Belediye Meclis Üyelerinin de katılımıyla gerçekleşti. Atakumlu hacıları ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hacılarla sohbet ederek hac anılarını dinledi. Başkan Taşçı program sonunda hacılara Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler armağan etti.

Mevlid programında konuşan Başkan Taşçı, 'Birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturan en güçlü etken, mutlak suretle dinimizdir. Dinimizin gerekliliklerinden birisi olan hac vazifesini yerine getirerek kutsal topraklarda ibadet etme şansını bulan ve memleketimize dönen hacılarımızla her yıl bir araya geliyoruz. Dualarını istediğimiz hacılarımızla sohbet ediyor, hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor ve iki önemli değerimiz olan Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı armağan ediyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah' diye konuştu.

Arabistan'da Türk hacı adaylarına gösterilen ilgiden bahseden hacılar, Müslüman ülkelerin Türkiye'ye olan hayranlıklarını dile getirirken, Başkan Taşçı, 'Dinimiz, hoşgörü ve kardeşlik dinidir. Bu anlamda tüm dünyaya birlik ve beraberliği gösteren, hoşgörü ve kardeşliğin merkezi haline gelen ülkemizin, Müslüman ülkelerin vatandaşları tarafından bu denli çok sevilmesi bizleri mutlu ediyor. Mazlumların her zaman yanında olan Türkiye, milletimizin her türlü haksızlık karşısında dik duruşuyla, İslam'ın bayraktarlığını her zaman yapmaya devam edecektir' şeklinde konuştu.

Programda konuşan AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ise şunları söyledi:

'Kutsal toprakların havasını soluyan siz değerli hacılarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. O topraklardan memleketimize getirdiğiniz bu manevi hava o kadar güzel hissediliyor ki. Rabbim sizlerden razı olsun. Gitmek isteyip de gidemeyenlere de nasip etsin inşallah. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya böyle anlamlı bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyorum.'

Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin'in yaptığı dua ve konuşmaların ardından okunan mevlid, Dolunay İlahi grubunun ezgileri ve yemek programıyla devam eden programın ardından Başkan Taşçı, Atakumlu Hacılara çeşitli hediyeler takdim etti.