Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergin Taş, havaların soğumaya başladığı sonbaharda kovanlarda bakımların yapılması gerektiğini söyledi.

ÇOK İYİ YAPILMALI

İyi bir sonbahar bakımı yapılan arı kovanlarının kışı atlatarak bahara ulaşabileceğini belirten Taş, yapılacak her türlü bakım ve ihmalin gelecek tüm yıla yansıyacağını belirterek, "Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak bahara çıkabilir" dedi.

2 BİN KOVAN VAR

Taş, havaların uygun olduğu rüzgarsız bir havada arı kovanlarının bakımının yapılması gerektiğini ifade ederek, "Genç bir ana arı ile zayıf ve anasız koloni birleştirilerek güçlü koloniler elde edilebilir. Kovana yavrulu ve polenli çerçeve ilave edilmeli, zayıf kovanlara güçlü kovanlardan üzerindeki sırları kazınmış ballı petekler verilmeli. Ayrıca hastalık kontrolü yapılmalı ve ilaçlama yapılmalı. Yiyecek durumuna göre yiyecek takviye edilmesi, uçuş delikleri ve aynı zamanda arı miktarına göre bölme tahtaları ile kovan hacminin de küçültülmesi gerekir." Ergin Taş, ilçede 2 bin 600 arı kovanının bulunduğunu ifade etti.