Samsun uluslararası kongre bereketine hazırlanıyor. 20.Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi 25-27 Ekim tarihleri arasında Samsun'da yapılacak. Üç gün sürecek olan kongre nedeniyle Samsun otelleri şimdiden dolmuş durumda. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Canik Belediyesi ve Türk Psikolojik Danışma Derneği'nin işbirliği ile gerçekleştirilecek kongreye bin 500 bilim insanı ve PDR uzmanı katılacak. Kongrede yaklaşık 500 bilimsel bildiri sunulacak.

CİDDİ BİR BAŞARI VAR

Kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Kongre, Türk Psikolojik Danışma Derneği'nin öncülüğünde yapılıyor. Aslında her yıl bir üniversite ortaklığında yapılan bir proje. Bu yıl da başta Antalya'da planlanmıştı. Canik Belediyemizin hem sempozyumlarda hem de kültürel etkinliklerde ciddi bir başarısı var. Önemli katkılar da sağladık. Bu katkıyla ilgili olarak kongreyi Samsun'a alma kararı verildi. Şimdi Türk PDR, Canik Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliğinde kongreyi yapacağız. Ciddi anlamda büyük bir kongre. Bin 500 civarında hem bilim adamı hem de bu alanda uğraşan insanlar Samsun'a gelecek. Psikolojik danışmayla ilgili bütün sorunlar masaya yatırılacak. Yaklaşık 500 civarı bildiri olacak. Bu rakamlara bakarsanız ne kadar önemli bir organizasyon olduğunu göreceksiniz" dedi.

KÜLTÜREL VE EKONOMİK GİRDİ

Kongrenin kente hem kültürel hem de ekonomik açıdan çok ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Usta, "Yaklaşık bin 500 bilim insanı ve uzmanı ağırlayacağız üç gün müddetle. Yedi otel tamamen kapatılmış durumda. Bu tür etkinlikleri keşke Samsun'da yaygınlaştırabilsek. Antalya'da her yıl yüzlerce kongre yapılıyor. Ümit ediyorum bunu Samsun'da da başarabiliriz. Bu tür kongreler illere sadece ekonomik değil aynı zamanda kültürel ve bilimsel zenginlikler de katıyor. Bilim dünyası ile güçlü bağlar kurulmasına fırsat sağlıyor. Bu tür kongreler aynı zamanda kentin ulusal ve uluslararası tanıtımı açısından da çok önemli. Şu anda meslek alanındaki bütün internet sitelerinde kongre programı ilan edilmiş durumda. Gelecek bilim insanlarının yanı sıra alanda çalışan bütün insanların Samsunla ilgili bir bilgisi oluyor" diye konuştu.

Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluğu duyduklarını belirten Alican Usta Canik Belediyesi olarak bu tür kültürel etkinliklere katkı vermeye devam edeceklerini belirtti.


Zerrin SOMUNCU