Ordu'da yaşayan 46 yaşındaki Hülya Arla, bel fıtığı şikayetinden kurtulmak için Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş'e başvurdu. Yapılan endoskopik bel fıtığı ameliyatı ile Hülya Arla, şifa buldu.

AĞRILAR HAYATIMI ETKİLEDİ

Tedavi olmadan 3 buçuk ay önce sol bacağımda bir ağrı başladığını belirten Arla, 'Başlangıçta bu ağrıyı kas zayıflığı zannettim ama bir ay sonra kök sinir basısıyla bu ağrı hayatımı çok olumsuz etkiledi. Ordu'da beyin cerrahi doktoruna gittim ve bana fıtığımın endoskopik durumuna çok uygun olduğunu söyledi ve bana ameliyatın daha az hasarla gerçekleşebileceğini anlattı. Oradan bu ameliyatı öğrendikten sonra bu ameliyatın kimlerin yaptığını araştırdım. Daha sonra Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Op. Dr. Naki Keleş'in bu ameliyatı yaptığını öğrendim. Naki hocamıza geldik muayene oldum. Kendisi bana bu ameliyata uygun olduğumu söyledi ve endoskopik bel fıtığı ameliyatımı gerçekleştirdi. Dün ameliyat oldum ve bugün yürüyebiliyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bel fıtığı ihmal edilmemesi ve önemli bir konu' dedi.

AVANTAJLI BİR YÖNTEM

Bel fıtığı hakkında bilgi veren Opr. Dr. Naki Keleş ise, 'Toplumda sıkça görülen bel fıtığı sağlık problemi tedavisinde yeni yöntemler var. Endoskopik Bel Fıtığı Merkezi'mizde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalarımıza günübirlik yatış yapılıyor. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi, cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır' diye konuştu.