Canik Belediyesi şehrin aklı sayılan okulların ardından şehrin kalbi olan cami ve çevrelerini yenilemeye devam ediyor. Bugüne kadar 85'e yakın ibadethanede 50 milyon lira tutarında tadilat ve çevre düzenleme yatırımı gerçekleştiren Canik Belediyesi tarafından Başalan Mahallesi'nde bulunan Merkez Camii'nde yapılan 250 bin lira maliyetli yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

MEDENİYET KÜLTÜRÜ

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının, camilerde yaptıkları düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmek olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Okullar şehrin aklı ise, camiler de şehrin kalbidir. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi yeniden eski kimliğine kavuşturmak" dedi.

DEĞERLERLE BÜYÜYEN ŞEHİR

Milli ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedeflediklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Eğitim sadece okulda olmaz. Biz Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza daha iyi eğitim imkanları oluştururken, camilerimizi de eğitim mekanları haline getiriyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle camilerimize gelen insanlarımız artık camiye gelip namazını kılıp gitmeyecek, daha güzel mekanlarda sohbet edecekler, yeni şeyler öğrenecekler. Bu bakımdan camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

TOPYEKÜN DÖNÜŞÜM

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvaları kadar ibadethanelerin de öneminin büyük olduğunu ifade eden yapan Genç, "Mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde sadece okul ve cami tadilatları değil, kültürel ve sosyal dönüşümü sağlamak amacıyla sıbyan okulları, hanım konakları ve spor tesisleri de yapıyoruz. Bugün binlerce çocuk ve gencimiz ile hanım kardeşlerimiz yaptığımız bu eğitim, kültür, sanat, spor tesislerinden yararlanıyor. Canik'te topyekün bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

HİZMETE AÇILDI

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik'te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Konuşmaların ardından, Başkan Genç ve beraberindekiler Başalan Merkez Camii'nde yapılan 250 bin lira maliyetli boya, parke döşeme, çevre duvarı ve çevre düzenleme çalışmalarını hizmete açtı. Açılış törenine Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.