Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'yı, Haber Medya'nın Borkonut Niş'teki çalışma ofislerinde ziyaret etti. Kara'ya yeni görevinde başarılar dileyen Togar, "Kendisini bir ağabey, baba yarısı gibi gördüğüm, Samsun'da basın, haber, yorum dediğimizde duayen sayılabilecek hiçbir türlü polemiklerin içerisinde kalmamış büyüğümüz Osman Kara'nın genel yayın yönetmeni olarak görevlendirilmesi bizleri de ziyadesiyle sevindirdi" ifadelerini kullandı.

ESERLERLE GURUR DUYUYORUM

Tekkeköy'ün 62 yıl önce belediye olduğunu söyleyen Togar, "Tekkeköy'ün bir evladı olarak söylüyorum, son 4.5 yılda geçmişte gördüğü hizmet toplamı kadar coğrafyası çok daha büyümesine rağmen hizmet aldı. Önceden 31 mahalleydi şimdi 62 mahalleye hizmet ediyor. Sosyal tesisleri, eğitimdeki yatırımları, spor tesisleri, kamusal yatırımlarıyla beraber Samsun'un 4.5 yıl içerisinde en çok değişen ve gelişen ilçesi. Samsun'un en başarılı ve çalışkan ilçe belediyesiyiz. Bu konuyla da iftihar ediyorum. Ortaya koyduğumuz eserlerle de gurur duyuyorum. Son 2 ayda iki tane Hanımlar Konağı açtık, kaldı ki Karadeniz'de herhangi bir ilçe belediyesinde olmayan konaklardı. 4 katlı, hanımlar ve çocuklarıyla alakalı her türlü donatıya sahip. 6 ayrı tesisimiz daha 31 marta kadar açılmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

KİRALAR UCUZLAYACAK

Lojistik Köy ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Togar, "Bugün Türkiye'de 2 tane lojistik organize sanayi var. Bunların en önemlisi Tekkeköy'de ve 670 bin metre arazi üzerine kurulu. Şu anda 1 işletmecimiz var. Malum Türkiye'nin içerisinden geçtiği ekonomik savaş neticesinde döviz kurlarının çok yükselmesinden dolayı bir kiracı problemi yaşıyoruz. Ama bu şehir ve ilçe lojistiğin Karadeniz'deki üssü. Türkiye'nin, Karadeniz'de dünyaya açılan kapısı. Lojistik Köy'de döviz kurlarından dolayı aldığımız yönetim kurulu kararlarıyla birlikte, oradaki kira fiyatlarını daha uygun, daha makul bir seviyeye çekip Türk lirasına çevireceğiz. Cumhurbaşkanımız da bu kararı birkaç gün önce açıkladı. Gerçekten de depoya ihtiyacı olan ciddi sanayicilerimiz var. Burada ihracat, ithalat yapan firmaların fiyatların oluşmadığı takdirde ürünlerini depolayıp fiyatlar oluştuğu zaman piyasaya süreceği bir yer olacak. Bir de burası deniz, hava, kara ve demir yolu olan Allah'ın lütfettiği ender bir üs. En geç yılbaşına kadar lojistik organize sanayinin tam hüviyetiyle faaliyete geçeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU