AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Akademi Samsun Buluşması'na katıldı. KOBİ'leri desteklemeyi, istikrarlı ekonomik büyümenin ve sosyal gelişmenin önemli bir gereği olarak gördüklerini belirten Milletvekili Köktaş, her yerde başarılı girişimcileri görmekten gurur duyduğunu ifade etti.

YENİ PAZAR YERLERİ BULMAMIZ GEREKİYOR

Milletvekili Köktaş, 'Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Özellikle teknolojiyi iyi kullanmamız gerekiyor. Bakın artık kişisel üretimler yapılmasına hızlı bir şekilde gidiyoruz. İstediğiniz bir ürünü kendiniz internetten çizdiğiniz, şeklini, tasarımını yaptığınız zaman size onu yapıp gönderiliyor. Sanayi Bakanlığımız da aynı şekilde insanlığın haritasını çıkartıyor. Örnek olarak aynı ağrı kesicinin ya da antibiyotikin aynı etkiyi vermediğini teşhisini yapılıyor. Yani hangi hastaya hangi ilaç verileceği ve buna göre üretim yapılacağı için ilaç israfını da önüne geçileceği bir döneme, devire hızlı bir şekilde giriyoruz. Bizim yetişmiş insan gücümüz var, bilgi birikimimiz var, karşılığında bunu satın alacak bir kitle toplum var. O zaman biz hepsini bir araya getirip yeni pazar yerleri bularak, yeni ürünlere piyasaya sürerek, o yetişmiş insan gücümüzü, bilgi birikimimizi ve alt yapımızı güçlendirerek bu süreçte devam etmeliyiz. Para sıcaktır eğer yerinde ve zamanında kullanmazsak elimizi yakar. Para korkaktır güvenli limanlar ister. Eğer bu limana güvenmiyorsa para elinizden kaçıp gider onun için güven ve istikrar paranın yönetilebilmesi için olmazsa olmazlarında bir tanesi olarak önümüze çıkıyor' şeklinde konuştu.

KOLEKTİF AKLI ÖN PLANA ÇIKARDIK

Samsun sanayicisine güvendiğini ifade eden Köktaş, 'Teknoloji geliştirme merkezlerini ziyaret etme fırsatı bulmuştuk. Gerçekten gençlerimiz pırıl pırıl işler yapıyor. Yeni teknolojiler, yeni sanayi alanları geliştirmeye çalışıyorlar. Ticaret ve Sanayi Odamızın meclis üyesi toplantısında da dile getirdiğim için burada da çok rahatlıkla bir şey söylemek istiyorum. Bizim son yıllarda yapamadığımız Samsun'da toplu kolektif aklı ön plana çıkarmak gibi sorunumuz vardı. Fakat bu noktada çok önemli adımlar attık. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizle birlikte Ankara'da Bakanlıkları ziyaret ederek, Samsun'un ihtiyacı olan sanayi alanlarının tespitini vs. yaparak önümüzü açacak şekilde teknoloji yatırımları yapılacağı katma değer yüksek olacak yatırımların yapılabileceği sahaların oluşturmak ve Samsun'un 20-30 yıl sanayisine ihtiyacını karşılayacak çalışmaları yapmaya başladık' dedi.

HAKLARINIZI İYİ TAKİP EDİN

Köktaş, 'Bazen kriz dönemlerinde daha çok güçlenerek çıkan firmalarımız olur. Bazen hiç istemediğimiz, ümit etmediğimiz ve düşünmediğimiz birçok sorunla karşılaşan firmalarımız mutlaka olacaktır. Önemli olan umudumuzu kaybetmememiz. Kriz sürecinden daha başarıyla çıkmanın yollarını birlikte bulmamız. Sizden istirhamım şu: Birçok hakkınız var. Birçok alabileceğiniz destekler, teşvikler ve yatırımlar var. Ama bunların birçoğundan bir haberiz. Sadece sabahleyin gidip kafamızı fabrikamızın içerisine sokuyoruz. Dünyada neler var, Türkiye'de neler var bunları bulmamız araştırmamız ve şirketlerinize taşımanız gerekiyor. Hükümetimizin son almış olduğu kararlar özellikle sizlere verilen destek ve hibe programlarını her birinizin bunları mutlaka araştırmalı ve danışman firmalardan bilgi alarak, bu yolda yürümenizi size tavsiye ediyorum' sözlerini kaydetti.