Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği şenlik, 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Şenlik kapsamında 29 Eylül gecesi saat 20.30'da NASA ile bağlantı kurulacak.
THK Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi, temsili model roket fırlatımı, bilim şov, bilim oyunları ve müzikal gösterilerle devam eden şenlik alanında ziyaretçiler bilim atölyelerine özel ilgi gösteriyor. Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi'nde yer alan Planetaryum'da ise güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösterimle ziyaretçiler çarpıcı bir anlatımla evrenin derinliklerine gizemli bir yolculuk yapıyor.
Adana'da ilk kez bir bilim şenliği düzenlendiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 'Muhteşem bir etkinlik oluyor. Adanamız böyle bir şenlikle ilk defa buluşuyor. Katılım çok güzel. Çocuklarımız, gençlerimiz şenlik alanında hem eğleniyor, hem öğreniyor. Bilime ilgileri, merakları, heyecanları yüzlerine yansıyor. Ümit ediyorum ki burada, bu şenlikte bizimle buluşan yavrularımız arasından ileride bilim adamları çıkacak. Bizim hayalimiz bu. Biz bu vizyonla bu tür etkinleri gerçekleştiriyoruz' şeklinde konuştu.