Kocaeli'nin Derince ilçesinde simitçilik yaparak geçimini sağlayan Erkan Ayhan, yaklaşık bir ay önce gittiği ve Suriye'deki iç savaş yüzünden zor durumda kalan kardeşlerine 2 bin çift kıyafet götürdü. Yaptığı ziyaret sırasında zor durumda olan çocuklarla yakından ilgilenen Ayhan, bir sonraki gelişinde kışlık ayakkabı getirme sözü verdi. Verdiği sözün ardından Kocaeli'ne döner dönmez yardım kampanyasına başlayan Ayhan, 'Bu kış yetimler üşümeyecek anne' yazan tişörtüyle kısa bir süre içerisinde bin 200 çift bot topladı. Çevre esnafın ve vatandaşların da verdiği destekle kışlık ayakkabıları toplayan Ayhan, ayakkabıları Suriyeli mülteci çocuklara hediye etmek üzere yola çıktı.

'Gazze sınırına kadar gitti'
Düzenlediği kampanyalarda takdir ettikleri Erkan Ayhan'a kampanyasında destek verdiklerini belirten esnaf Hamit Karaca, 'Erkan arkadaşımla uzun zamandır tanışıyoruz. Uzun zamandır kendini bu işlere adadı. Bildiğim kadarıyla Musul'a Kerkük'e, Azez'e kadar gitti. Gazze sınırına kadar gitti. Bundan sonraki hedefinin Arakan olduğunu duydum, kendisinden de duydum. İnşallah Allah bu düşüncesinde başarılı kılar' dedi.

'Oradaki kardeşlerimize kışlık ayakkabı için söz vermiştim'
Daha önceki gidişinde kardeşlerine ayakkabı için söz verdiğini ve şimdi sözünü tutmak için yola çıkacağını belirten Erkan Ayhan ise, 'Yaklaşık bir, bir buçuk ay önce Suriye sınırlarına 2 bin çift elbise götürdüm. Oradaki kardeşlerimize kışlık ayakkabı için söz vermiştim. Ve ayakkabılarını topladık. Bin 200 çift ayakkabıyla Allah nasip ederse, Suriye sınırına, Azezli, Doğu Gutalı, Filistinli, Türkmen yetimleri ayırt etmeksizin ayakkabılarını iletmek için bu akşam yola çıkıyorum. Bana yetimler için verdikleri destekten ötürü herkesten Allah binlerce kez razı olsun. Emanetler arkamda, Rabbim nasip ederse Suriye sınırına gidip, kardeşlerimize kışlık ayakkabılarını teslim etmek üzere yola çıkıyorum' diye konuştu.

Mülteci çocukların ayakları üşümesin diye simit tezgahını boş bıraktı
Bin 200 çift botu alarak yola çıkan Ayhan, kısa süre sonra Suriye sınırındaki sığınma kampına varacak. Esnaftan ve vatandaşlardan aldığı destekle yardımlarını hazırlayan Ayhan, yaklaşan kış öncesi mülteci çocukların ayaklarının üşümemesine vesile olmayı hedefliyor.