AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçim çalışmalarına Tokat'ta devam etti. Milletvekili Yılmaz, Giresun, Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop, Ordu, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Amasya'nın ardından yerel seçim sürecinde istişare ve değerlendirme çalışmalarını Tokat'ta gerçekleştirdi.

KARARLILIKLA HAREKET EDİLİYOR

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret eden Yılmaz, daha sonra il başkanlığında belediye, parti ilçe, kadın, gençlik kolları başkanları, teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı. AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat'ın da eşlik ettiği kent programında açıklamalarda bulunan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yılmaz, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte çözülemeyen tüm sorunların üzerine kararlılıkla gidildiğini, kronikleşen ve çözümü imkansız gibi görünen problemlerin büyük bölümünün sağlam bir irade ile ortadan kaldırıldığını söyledi.

GIPTA İLE BAKIYORLAR

Türkiye'nin bir adım ileriye gitmesini istemeyenlerle büyük mücadeleler verildiğini belirten Yılmaz, "Geçmişi hiç birimizin unutmaması gerekiyor. Ülkemizin nasıl kıskaca alındığını, gün geçtikçe eriyip güçsüz etkisiz bir devlet haline gelmesi için nasıl kirli hesaplar yapıldığını hatırlayalım. 2002 yılında AK Parti diye halkın bağrından çıkan bir siyasi oluşum iktidara geldi. Bu güven ve inanç, dik duruş vatan, millet sevgisiyle ortaya çıkan hizmet seferberliği, mücadele ülkemizin bir anda yükselişe geçmesini sağladı. Ülkemizde her kademede kronik sorunlar bulunuyordu. Elde sihirli bir değnekte yoktu, her şey bir anda da olmuyordu ama aradan geçen 16 yılda yeni Türkiye'ye tüm dünya şuan gıpta ile bakar hale geldi" diye konuştu.

EGEMENLİKTEN ÖDÜN VERMEYİZ

Ülke içerisinde devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirilirken, Türkiye'nin çevresinde büyük bir istikrarsızlaştırma, parçalama çemberinin düğmesine basıldığını hatırlatan Yılmaz, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ateş çemberine dönüştürülen coğrafyamızda Türkiye güvenli koruyucu, kirli oyunları bozucu liman oldu. Her şeye rağmen ekonomimizden, güven, istikrar ortamından, güvenliğimizden ödün vermedik. İşte bu süreçlerde yaptığı hizmetlerle Türkiye'nin gücüne güç katan AK Parti iktidarı daha doğrusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep hedefte oldu. Unuttukları bir şey vardı, Türkiye egemenliğinden, bağımsızlığından, birlik ve beraberliğinden hiç bir zaman ödün vermez. Her şeyin karşısında büyük bir cesaretle durur."