Türkiye'de 31 Mart 2019 pazar günü yapılacak seçimlere siyasi partiler hazırlıklarını sürdürüyor. Samsun'da teşkilat toplantıları devam ederken, partiler "Samsun'da 18'de 18" parolasıyla seçim çalışmalarına ivme kazandırdı.

AK PARTİ SON SÜRAT

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, bu hafta Karadeniz Bölgesi İl Başkanları toplantısında 2 gün boyunca Rize'de istişarelerde bulundu. Aynı hafta içerisinde de sandık bazlı seçim çalışmaları kapsamında ilk ev toplantısını il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Karaduman son olarak da önceki gün, yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden toplantıya dair paylaşımda bulunan Karaduman, "Biz kocaman bir aileyiz, milletimizle iç içe, gönül gönüleyiz. Programlarımızda ziyaret ettiğimiz hemşehrilerimizi ve üyelerimizi yönetim kurulu toplantımızda telefonla arayarak istişareler yapıp görüş alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

CHP KAMPA GİRİYOR

Teşkilat çalışmalarını sürdüren bir diğer parti CHP'de de yerel seçim hazırlıkları hızlanıyor. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partinin Bolu'da gerçekleştirdiği 3 günlük kampıyla birlikte yerelde adaylıklarla ilgili görüşmelerin yapıldığını söyledi. Zeybek, kampta milletvekillerinin fikirlerini beyan edeceği bir ortam oluştuğunu belirterek, yerel seçimler öncesinde önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

İTTİFAK YOKMUŞ GİBİ

MHP'de ise il yöneticileri ve ilçe başkanları, genişletilmiş bilgilendirme ve istişare toplantısıyla beraber yerel seçim başlangıcı verildi. Toplantıda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 24 Haziran seçimlerinde alınan başarılı sonuçlar, yaşanan aksaklık ve eksikliklerle ilgili gerekli yol haritasının çizildiğini ifade ederek, "Ülkemizde 24 Haziran seçimlerinde yaşanan bir ittifak durumu oldu. Şimdilerde ise bu ittifakın yerelde yapılacağına dair çalışmalar ve görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler genel merkezler ve parti genel başkanları nezdinde yapılan görüşmeler. Bizler il ve ilçe teşkilatları olarak ilimizde ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Amacımız; başta daha önce MHP'nin yönettiği belediyeleri geri almak ile birlikte Samsun'daki tüm belediyeleri kazanmak. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımız gittikçe daha da hızlanacak ve zaman zaman kamuoyumuz ise basın yoluyla bilgilendirilecek" dedi.

Zerrin SOMUNCU