Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarete Belediye Başkanları Birliği Başkanı Hüseyin Erer ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz olmak üzere birliğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SORUNLAR KONUŞULDU

Ziyaret kapsamında heyet, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile belediye başkanlarının özlük hakları başta olmak üzere yerel yönetimlerin sorunları konuşuldu. Yapılan görüşmeler neticesinde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü adı altında İçişleri Bakanlığından alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması hususunun belediyeler ve belediye başkanları için doğru ve faydalı bir işlem olduğu hususunda görüş birliği sağlandı. Yapılan toplantıda ayrıca Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimleri hususunda görüş alışverişi yapıldı.

TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Toplantı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, toplantının yerel yönetimler adına olumlu geçtiği ifade etti. İkiz, 'Sayın Özhaseki ile yapmış olduğumuz toplantıda yerel yönetimlerin talep ve önerilerini kendisine ilettik ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü adı altında İçişleri Bakanlığından alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması hususunun görüş alışverişinde bulunuldu. Bunun ile birlikte 2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler hakkında da görüşme imkanı bulduk. Yapılan değişiklikler ile yerel yönetimlerin daha güçlü bir hale gelerek, halkımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet ulaştıracağına eminim. Yapılan değişiklikler ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.