AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Haberaks TV'de Onur Nurdemir'in sunumuyla ekrana gelen Artı İfade programına katıldı. Karaaslan, programda önemli açıklamalarda bulundu.

100. YIL HEDEFLERİ

Geçtiğimiz günlerde Vali Osman Kaymak, diğer milletvekilleri ve İl Başkanı Hakan Karaduman ile birlikte yapılan Ankara programı ile ilgili konuşan Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "İl Danışma Meclisi Toplantısının arkasından biz tüm milletvekilleri, Samsun'un öncelikli olarak çözmemiz gereken sorunlarını tespit ettik. Ortak akılla 4 saatlik bir toplantı yaptık. Daha sonra 'bu sorunların çözümü için adres neresi ise gidelim ve çözelim' dedik. Şehrin temsilcileri olarak bakanlarımıza gittik. İki gün boyunca ziyaretlerde bulunduk. Hepimizin derdi aynıydı, sorunları çözmek. Çözüme ulaştırdığımız çok konu oldu. Tabi hemen yapılacak işler değil ama bakanlarımızın talimatlarıyla o işler rayına giriyor. Ana mesajımız, gelecek yılın 1919'un 100. yılı olmasıydı. 2019 için, Samsun merkezli olarak büyük hedeflerimiz ve birtakım organizasyonlarımız var" diye konuştu.

SANAYİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sanayicilerle sık sık görüştüğünü dile getiren Karaaslan, "Ben alanım gereği, çevre ve şehircilikle ilgili çalışmalarda bulunuyorum, ama bunun yanında şehrin milletvekili olarak sanayinin gelişimi noktasında da çalışmak zorundayım. Hep şunu gözlemliyorum, Samsun'dakilerin büyümekle ilgili çabaları var, şikayetleri değil de talepleri var. Bu çok önemli. Bize de düşen, tüm bu argümanları bir araya getirerek bu şehir için bir faydaya dönüştürmek. Hep sanayiden bahsediyoruz, ama burası aynı zamanda bir tarım şehri. Bu varlığımız bizim en eşsiz değerimiz. Bizim tarımı, kendi içinde düşünmek yerine, yenilikçi yöntemlerle tarımsal sanayinin de önemli bir parçası nasıl yaparız diye kafa yormamız lazım. Bereketli toprakların bize verdiklerinin kıymetini bilip sonra da bu değeri geliştirmek için çaba harcamalıyız. Bunu yapmak için de şehrin temsilcileri olarak bizler, elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

ŞEHRİM 2023 PROJESİ

Şehrim 2023 Projesi'nin önemli bir yere geldiğini belirten Karaaslan, "Mart ayında başlayan Şehrim 2023 Projesi yaklaşık 6 ay sürdü. Ağustos ayının sonu gibi bitirdik. 30 büyükşehir çalıştık. 9 farklı yöntem izledik. 84 bin kişiyle görüşlerini almak suretiyle konuştuk. Bu çok önemli bir rakam. Şimdi ise illerin raporları bitiyor. Bu aşama tamamlandıktan sonra sayın genel başkanımıza bunlar iletilecek. Önümüzdeki hafta benim bir sunumum olacak. Bu sunumda da detaylarını paylaşacağım. Biz bunu 2023 vizyonuna paralel olarak planladık. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Stratejistler bunları analiz ediyor. Bunun sonunda da yerel seçimlere çok güçlü birtakım hedeflerle gireceğiz" şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

Programda İmar Barışı ve kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Karaaslan, "Samsun'a öncelikle bir tepeden baktık. Yapılması gerekenleri konuştuk. Bizim Samsun'da kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Özellikle Canik ve İlkadım'ın belli yerlerinde. Türkiye genelinde ise geçtiğimiz günlerde Abant'ta bir toplantı yaptık. Bunda da üç başlık vardı; imar barışı, imar hukuku, kentsel dönüşüm. Orada sivil toplum, üniversite, belediye başkanları vardı. Oturduk ve istişare ettik. Hem yapılan çok iyi işler var, hem de sıkıntılar var. O sıkıtlara çözüm üretmek istiyoruz. İmar barışı ile ilgili yasa çıktı ama çok farklı örnekler var. O sıkıntıları sahadan alıp ilgili bakanlığa iletiyoruz. Bu dünden bugüne yaptık, bitti olayı değil. Belirli bir plan çerçevesinde kentsel dönüşüm meselesini, beraberinde getirdiği sosyolojik dönüşümle birlikte ele alıyoruz. Bu konuda devletin ilgili kademeleri büyük bir hassasiyetle çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU