Vezirköprü Belediye Başkanlığı ile Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim ve kültürel faaliyetlerde iş birliğini kapsayan protokol kapsamında gerçekleştirilen uluslararası sanat çalıştayı, sergi açılışıyla sona erdi.

İlçede, 26 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen sanat çalıştayında 9 ülkeden 18 ressam Vezirköprü'nün farklı alanlarını resmetti. Vezirköprü'nün tarihi ve doğal güzelliklerini yorumlayan Türkiye, Özbekistan, Bulgaristan, Litvanya, Hakasya - Sibirya, Gürcistan, Kırgızistan, Başkurdistan ve Hindistan ülkelerinden katılan ressamların resimleri Köprülü Mehmet Paşa Parkı önünde beğeniye sunuldu.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Vezirköprü'de düzenlediğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilçemizin adı dünyada duyulmaya başladı. Yerel yönetim olarak sanatsal çalışmalara desteğimiz sürecek." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise "Vezirköprü'de yapılan bu çalıştayın adının da sanat çalıştayı olması ayrı bir değer diye düşünüyorum. Eğitime katkı sağlamak istiyorsak çocuklarımızı sanata ve spora yönlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Esen, eğitimde kalitenin artması için diğer kurumların desteğinin de önemli olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu ve çalıştaya katılan ressamlara belgeleri verildi.

Sergi açılışına, Vezirköprü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.