Özellikle ithal ürünlerin, dövizdeki artıştan etkilenmesinin ardından Samsun'da 1 TL'ye satılan ekmeğe 'zam' tartışmaları ortaya çıkarken, büyük marketlerde paket içerisinde satılan çeşitli türdeki ekmekler, fiyatıyla görenleri hayrete düşürüyor.

KİLOGRAMI 16 TL

Beyaz ekmeğin kilo fiyatı Fırıncılar Odası tarafından belirlenen fiyatıyla bugün 5 TL'den satılıyor. Yani 200 gram ekmek 1 liradan satılıyor, kilogramı ise 5 liraya denk geliyor. Fakat söz konusu ekmeklerin fiyatı ise adeta baklavanın kilogram fiyatıyla yarışıyor. Raflarda yerini alan bir firmaya ait özel paketli ekmeklerden 450 gramlık tam buğday ekmeği 7,30 TL'den satışa sunuluyor. Kilogram fiyatı ise 16,22 TL'yi buluyor. Ekmekleri gören vatandaşlar ise paketli olması sebebiyle fiyatların yüksek olduğunu, fakat bu kadar yüksek bir fiyatın ise kabul edilebilir olmadığını dile getiriyor.

YILBAŞINA KADAR ZAM YOK

Bilindiği gibi Fırıncılar Odası, döviz kurlarındaki artış sonrası ekmeğin maliyetinin yükseldiğini ve bu nedenle ekmeğe zam yapılması taraftarı olduklarını açıklamıştı. Fakat Bakanlık'tan gelen 'yılbaşına kadar zam yapmayın' uyarısı sonrası ekmek zammı askıya almıştı.

Barış BUDANOĞLU