Proje Ak Parti İl yönetimi, AK Parti Kadın Kolları ve Ak Parti Gençlik Kolları yönetimiyle resmen faaliyete geçti.
Projenin ilk günün de Resul Osman Mesire Alanı ve Kent Ormanında yapılan çalışmalar, Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün çalışmaları, olay anında müdahale tatbikatları, yürüyüş yolları ve Ahmet Taner Kışlalı Caddesindeki değişimin şehre katkıları incelendi. Modern kanalizasyon ve yağmurlama sistemlerinin yapıldığı Dereboyu Caddesinin yeni hali gezildi. Mezarlık Müdürlüğü ziyaret edilerek Cenaze hizmetleri hakkında bilgi alındı.
Atık Su ve Arıtma tesisleri ziyaret edilerek tesislerin potansiyel çalışma sistemi incelendi. Bu ziyaretlerin yanı sıra yeni Belediye Hizmet Binası, yürüyüş yolu ve Şehrin muhtelif yerlerinde inşaatı devam eden taziye evlerinin son durumu incelendi.
Ayrıca Topçuoğlu ve Abidinağa Meslek geliştirme tesislerinde yapılan çalışmalar, hizmetler yerinde görüldü. Proje devam eden süreçte mahallelerin tesislerin gezilmesine ve halkın yapılan çalışmaları yerinde incelenmesine olanak verecek. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ' Biz Kilis için çalışıyoruz yaptığımız çalışmaların halkımız tarafından yerinde görülmesi bizler için çok kıymetli. Gece gündüz demeden her alanda çalışan belediye personellerimizin halkımızla buluşması ve tesislerimizin bu vesileyle ziyaret edilmesi bizleri çok memnun etmiştir' diye konuştu.