1954 Yılında UNICEF Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından alınan bir kararla Ekim ayının ilk pazartesi günü 'Dünya Yaşlılar Günü' olarak kutlanıyor. Kilis'te kutlamaları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi müdürlüğünde yapılan 'Nesiller Buluşuyor' adlı etkinlikle kutlandı.
Etkinliğe, 60 yaş üstü gaziler, Çocuk Hakları İl Komitesinde bulunan çocuklar, Sosyal Uyum Programı ve Okul Destek projesi kapsamında yer alan çocuklar ile koruma ve bakım altındaki çocuklar katıldı.
Nesiller Buluşuyor adlı etkinlikte, kahraman gazilerin katıldıkları savaşlarda vatan müdafaasının nasıl yapıldığını, vatan ve bayrak sevgisinin nasıl anlaşılması gerektiğini çocuklara ve gençlere anlatıldı. Çocuklar ve gençler anlatılan anıları ilgi ile dinleyerek Gazilere çeşitli sorular sorup kalıcı bilgiler edindiler.
Etkinliğe Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Etkinlik yapılan ikramlarla sona erdi.