Samsun Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle yaşlıların keyifli ve huzurlu zaman geçirmelerini sağlarken, sağlık, temizlik ve ev bakımı hizmetleriyle de büyük destek oluyor. Belediye son olarak Terme ilçesinde evde bakım hizmeti vermeye başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Selim Yazıcı, bakım ekibi ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret ederek, konu hakkında bilgilendirmelerde ve fikir alışverişinde bulundu. Başkan Kul, Daire Başkanı Çamaş ve Şube Müdürü Yazıcı daha sonra bakım hizmeti alan kişileri ziyaret etti.

KÖŞE BUCAK TEMİZLENİYOR

Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan 60 yaş üstü vatandaşların evleri, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından itinayla temizleniyor. Ekipler evlerde yerleri süpürüp siliyor, toz alıyor, cam, halı, kapı ve çerçeveleri temizliyor. Mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapıyor, balkonları yıkıyor. Kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlı bireylere de yardımcı olan ekipler, kişisel temizlik ve bakımlarını gerçekleştiriyor.

TERME'DE 27 AİLE İLE BAŞLADIK

Yaşlılara evde bakım hizmeti hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, 'Terme'de evde bakım ile ilgili hizmet başlattık. Bu konu hakkında Belediye Başkanımızla görüştük ve hizmet verilen ailelerimizi ziyaretlerde bulunduk. Terme'de,16 kişilik ekibimizle şimdilik 27 kişiye hizmet veriyoruz. Terme Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.

DUALARI GÜÇ VERİYOR

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise başlatılan uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve ekibine teşekkür eden Başkan Kul, 'Yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz olup kişisel bakımı ve ev temizliğini yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dertlerine çare olunduğunu görmek ve bu güzel insanların hayır dualarını almak bizlere güç veriyor. Belediyecilik sadece yol yapmak değildir, bu işin bir de sosyal ve toplumsal yönü vardır. Terme'de yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımız her alanda tüm kurumlar ile işbirliği içerisinde sürecek' diye konuştu.