Saadet Partisi il divan toplantısı parti binasında gerçekleşti. Toplantıda partiye yeni katılan isimlere Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu tarafından rozetleri takıldı. Divanda partililere seslenen Başkan Armutçu, Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NEDENİ BECERİKSİZLİK

Armutçu, "Ekonomi rakamlarla anılan bir canlıdır. Kalbi, ruhu, bedeni vardır. Türkiye'de bugün yaşanan ve ülke insanının en alt tabakasından, en üst esnafına kadar yaklaşık yüzde 40 fakirleştiği ekonomik kriz var. Bu krize iç ve dış mihrakların baskısı olduğu kadar, ekonomiye yön veren kurmayların da beceriksizliği ve çaresizliği de sebep oldu. Maalesef bu beceriksizlik ve çaresizlik, Türkiye ekonomisinin dünya piyasasında tefeci tabir edilen, kan emici finans kurumlarına teslim edilme sonucunu doğurdu" dedi.

VİCDANLI OLUN

Ekonomide iyi niyetle çıkış arayışında bulunanlara öneriler getiren Armutçu, "Aslında ekonomide çıkış, Mckinsey'e teslimiyette değil, milli görüşün adil ekonomik düzenine geçişle mümkündür. İnanın, Mckinsey'deki yüksek dolarla danışmanlık yapan ekonomistler, bizim açlık sınırından düşük maaş alıp, evini geçindirmeye çalışan asgari ücretliden daha tecrübeli değiller. Bu yüzden, ekonominin sağlıklı bir şekilde rayda tutulabilmesi için, ekonomiye yön verenlerin, matematik uzmanlığının yanında, iyi bir psikolojik uzmanlığının da olması gerekir. Biraz da vicdan" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU