SAMSUNSPORLUYUM

Yılport Samsunspor Kaptanı Ercan Yazıcı, Haberaks TV'de yayınlanan 'futbol55' programı katıldı. Selçuk Kaya, Murat Sandıkçı ve Tuğçe Semiz'in sorularını cevaplayan Kaptan Ercan, en büyük hedefinin Samsunspor'la Süper Lig'de oynamak olduğunu ifade etti. Seyircilerden gelen yoğun sorulara da içtenlikle cevaplar veren Kaptan Ercan, "2005 yılında Samsunspor altyapısında futbola başladım. 5 yıl amatör olarak oynadım, 7 yıldır da profesyonel oynuyorum. Samsunluyum, Samsun'da yaşıyorum. İyi bir Samsunsporluyum. Efsane Kaptan Ercan ağabey gibi 5 numarayı giyiyorum. Onun gibi olabilmeyi çok istiyorum. Kaptanlığı, kişiliği ve karakteri hakkında bilgi sahibiyim. Onun dönemini izlemek bizlere nasip olmadı. Kendisi de şu anda kulübün içinde ve bize her konuda yardımcı oluyor. Samsunspor için inşallah önemli bir kişilik olurum. Benim için en büyük zenginlik bu olur. İnşallah bundan sonraki dönemimde de Ercan ağabey kadar olamasam da, inşallah ona yaklaşırım" dedi.

KAPTANLIK GURUR VERİCİ

Ercan Yazıcı, gelen soruların ardından şunları söyledi: "Samsunspor gibi bir camiada kaptan olmak gurur verici. Burada ilk futbola başladığımda hedeflerim vardı. İlk hedefim Samsunspor'la Süper Lig'de oynamak. Ardından kaptanlık yapmak istiyordum. Bu herkese nasip olmaz. Geçmiş dönemlerdeki kaptanlara bakınca işimin zor olduğunu da anlıyorum. Kaptanlarımız çok önemli isimler. Camiamız da zor ve büyük bir camia. Futbola başlarken hayallerim vardı ve bunların hepsini gerçekleştireceğime inanıyorum. Kariyerimde kısa bir dönem Şanlıurfaspor macerası yaşadım. O dönem Samsunspor'un büyüklüğünü daha iyi anladım. Dışarıya çıkınca buranın önemini daha iyi anlıyorsun. Şanlıurfaspor da bana çok şey kattı. Şanlıurfa ile Samsunspor kardeş kulüp. Şanlıurfa'ya gittiğim zaman buranın kıymetini anladım. Samsunspor'u özledim. Taraftarı özledim. Buraya dönüşüm, bazı şeyleri daha iyi yapmamı sağladım. Daha çok çalışmaya başladım."

YARDIMCI OLUYORUM

"Bu sezon yeni bir kadro kuruldu. 17 arkadaşımız geldi. Yavaş yavaş arkadaşlarla takım oluyoruz, kaynaşıyoruz. Dışarıda vakit geçiriyoruz. Genelde kulübün içindeyiz. Hepsi pırlanta gibi insanlar. Hepimiz genciz. Çok kaliteli arkadaşlarımız var aramızda. Takım içindeki arkadaşlık üst seviyede. Bende kaptan olarak onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Şehri anlatıyorum, taraftarı anlatıyorum. Zaten maçlar oynanmaya başladıkça onlar da Samsunspor'un büyüklüğünü daha iyi anladılar. Her şeyden önce takımın içinde dürüstlük var samimiyet var. Bunlar çok önemli. Geçmişte Ümit Milli Takım'da oynadım. Oranın ayrı bir duygusu var. A Milli takımın bir alt seviyesine kadar yükseldim. Ancak ardından sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşadım. Form grafiğimi de üste taşıyamadım. Yaşım da dolunca Ümit Milli takıma çağırılamadım. Ümit Milli Takım'ın üzeri A Milli takım, oralara da çağırılmak kolay değil. İnşallah ileride A Milli Takım'da da oynamak bana nasip olur."

AYAKLARI TİTRİYOR

"Bu sezon ilk gol bana nasip oldu. O topun çizgiyi geçmesi, filelere değmesi çok farklı bir duygu. Daha fazla gol atmak isterim ama önceliğimiz Samsunspor'un bir an önce hedeflerine ulaşması. İlk golü attım, şampiyonluk golü inşallah bana nasip olur. 2. Lig'deki takımların hepsi Samsun deplasmanına gelirken Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş'la karşılaşacakmış gibi geliyorlar. Bize başka hazırlanıyorlar. Burası büyük bir camia. Bu liglerde bu kadar fazla kalabalığa oynayan takım yok. 20 binleri gördük. Taraftar desteğini esirgemiyor ve esirgemesinler. Buraya gelen oyuncuların ayakları titriyor, bunu görüyoruz. Sahaya çıkarken biz her ne kadar alışkın olsa da, taraftardan etkileniyoruz. Her maça çıkarken heyecanlanıyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Her hafta üzerine koyarak gidiyoruz. Bundan sonra daha da iyi olacağız. Samsunspor'un bu lige ait olmadığın biliyoruz. İnşallah sezon sonunda da kupayla bu hedefimizi gerçekleştireceğiz."

BAŞKANIMIZ EFSANE

"İsmail Uyanık başkanın gelmesiyle birlikte birçok şey değişti. Samsunspor'da sanki bir milat oldu. Ben daha önce çok ismini duydum ancak tanışma fırsatım olmamıştı. Efsane başkan diye hep ismini duyuyorduk. Bana onun döneminde oynamak, takımın kaptanlığını yapmak nasip oldu. Çok dürüst bir insan, samimi bir insan. Her şeyden önemlisi İsmail başkanlar birlikte samimiyet ve güven duygusu geri geldi. Arkamızda güçlü bir lider olduğunu hissediyoruz. Hedefler büyük. En kısa zamanda Süper Lig'e geri dönmek istiyoruz. Süper Lig'de oynayacak seviyede olduğum düşünüyorum. Ancak bunu Samsunspor'la başarmak istiyorum. Samsunspor'da müthiş bir oluşum var. Anlatmayla bitmez. Neden bir Akhisar'ın yaptığını yapamayalım. Şu anda Akhisar ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil ediyor. Bizim de hedefimiz bu. Burada inşallah Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı ve Beşiktaş'ı yenecek, Süper Lig'de şampiyonluğa oynayacak günleri görürüz."

FURKON ÇOK İYİ KALECİ

"Sahada hırçınım, zaten bu özelliğimi kaybedersem takımıma da fayda sağlayamam. Futbolda en kritik bölge kale. Bizde de o bölgede Furkan oynuyor. Furkan çok iyi kaleci. Kendi seviyesi bu ligden çok çok üstte. İyi kaleci kötü gol yer, Ankara Demir maçında da öyle oldu. Ben de hemen onun önündeyim. Bizim yerimiz de kritik. Konsantrasyonumuz üst seviyede olmalı. Maç sırasında ben tüm konsantremi sahaya veriyorum. Bizde artık tecrübeli oyuncularız. Bu lig, bir üst ligden daha zor. Burada herkes kendine göre disiplinle oynuyor. Motivasyonumuz üst seviyede tutuyoruz, şunu da biliyoruz ki bir hata yaptığımızda gol yediğimizde, 2 gol atmamız lazım. İlk 5 hafta 10 puan topladık. Hedefimiz 2 puan barajıydı. Şu anda bunu tutturduk. Bu iyi bir ortalama. Ben haftalar ilerledikçe bu ortalamanın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Eyüp ve Ankara Demir maçındaki performansın üzerine koyarak devam ettiğimizde puan barajımızı da yükselteceğiz."

HOCAMIZ ADALETLİ

"Futbolun dışında çok bir şey yapmıyorum. Çok canım sıkılırsa Atakum sahilinde bir tur atıyorum. Yeğenimle ilgileniyorum. Çok fazla dışarı çıkan biri değilim. Tekkeköy'de dedem var onu sık sık ziyaret ederim. Genelde tesisteyim. Orada olmayı seviyorum. Yıllardır Samsunspor'da olduğum için kulüp personeliyle de güzel bir diyaloğum var. Samsun güzel bir şehir. Buralı olmaktan mutluyum. Hocamızın bizlerle iletişimi çok iyi. Takımda şu ana kadar forma şansı bulamayan isim kalmadı. Herkes de giydiği formanın hakkını vermez zorunda. Kulübede bekleyen isimler çok değerli. Hocamız adaletli bir insan. Biz lige maç maç bakıyoruz. Önümüzde İnegöl maçı var ona hazırlanıyoruz. O maça odaklanacağız. Kazanmaya gideceğiz. Ancak neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. Örneğin Gümüşhane'de çok kötü bir zemin vardı ve zorlandık. Eyüp'te ise zemin iyi olunca galibiyet de geldi. Kazanamasak da felsefemiz kaybetmemek. İnşallah güzel bir sonuçla Samsun'a döneriz."