Sakarya'nın Karasu ilçesinde arkadaşlarının karıştığı tartışmayı ayırmaya çalıştığı esnada silahla açılan ateş sonucu ağır yaralanan 26 yaşındaki Yakup Can Kaya Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaya kaldırıldığı hastanede 22 gün sonra hayatını kaybetti. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik kapısı önünde Kaya'yı kaybettiklerine üzülen yakınlarının yanına gelen Kadın Doğum Kliniği Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Arif Serhan Cevrioğlu 'Ameliyatta veya yoğun bakımda olan çok sayıda hasta yakının bekleme alanıdır. Beyefendi bayanları buradan uzaklaştırabilir misiniz, burayı çok hassas bir yerdir' diyerek uyarıda bulundu. Uyarı sonrası Kaya'nın yakınları doktora saldırarak darp etti.

LİNÇ GİRİŞİMİNE MARUZ KALDIM

Yaşanan olay sonrası Prof. Dr. Arif Serhan Cevrioğlu yazılı açıklama yaptı. Cevrioğlu, '4 Ekim sabahı saat 08.50 sularında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden girerken, hasta giriş kapısı dışında yakını kaybı nedenli ağıt yakan iki kadın ve yanındakilere yaklaştım. Merhaba ben hastanede çalışan bir doktorum. Başınız sağolsun, acınızı anlıyorum. Ancak burası hastası ameliyatta veya yoğun bakımda olan çok sayıda hasta yakınının bekleme alanıdır deyip sonra bayanların yakınındaki kişiye beyefendi, bayanları buradan uzaklaştırabilir misiniz, burası çok hassas bir yerdir dedim. Daha sonra hastaneye doğru yürürken, ölenin yakınların tarafından ulan burada da ağlayamayacak mıyız be söylemleriyle 8-10 hasta yakını bana karşı topluca linç girişimine maruz kaldım. Ben bu sırada doktorum, yanlış anladınız demesine rağmen, ölen hasta yakınlarının saldırısı devam etti. Güvenlik görevlilerinin araya girmesi esnasında, grubun elinden kurtuldum. Daha sonra hastane içine kaçarak kurtuldum' dedi.