Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürü Salih Kaya, ekim ayı mutat toplantısı yapmak üzere beraberinde müdür yardımcıları ile Şemdinli ilçesine gitti. Müdür Kaya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri ve kuruluş müdürleriyle birlikte yeni hizmete açılan Şemdinli İlçesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde bir araya geldi. Müdür Kaya, Şemdinli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün vatandaşlara hayırlar getirmesini diledi. Müdür Kaya, 'Bundan sonra il müdürlüğümüzde yürütülen bütün şehit yakınları gazi ve gazi yakınları iş ve işlemleri ile evde bakım, sosyal ekonomik destek ve diğer bütün iş ve işlemler artık Hakkâri il merkezine gelmeden burada rahatlıkla yapılacaktır' dedi.
Müdür Kaya, daha sonra beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte şehit ailesi, evde bakım hizmeti verilen aileler ve sosyal ekonomik destekle desteklenen ailelerini ziyaret etti. Müdür Kaya ve beraberindekiler sosyal ekonomik destekle desteklenen ve eşi tarafından üç çocuğu ile birlikte terk edilen aileyi ziyaret ederek İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafında tarafından yeni kiralanan evinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Kaya ve beraberindekiler daha sonra da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan, 1 Kasım 2015'teki 26. dönem Hakkâri'den Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın ailesi ziyaret etti. Ailenenin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaya, daha sonra Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu yakınlarında yol güvenliği için görev yaparken 12 Eylül 2017 tarihinde şehit güvenlik korucusu Feyzi Altınkum'un evinin bulunduğu Üzüm Kıran köyündeki ailesini ziyaret ettiler. Daha önce ziyaret ettikleri ve yıkılmak üzere olan Altınkum ailesinin evini gören müdür Kaya, 'Konuyu daha önce Valimiz Cüneyit Orhan Toprak'a ilettik. Vali Toprak'ın talimatıyla Üzüm Kıran köyünde şehit ailesine yeni bir ev yaptırdı. Yılın annesi de seçilen anne Zarife Altınkum, yeni evlerine taşınmanın mutlulukları yüzlerinde okunuyordu. Burada alile Vali Toprak'a şükranı sundular. Ziyaret ettiğimiz şehit ailelerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Vali Toprak'ın selamlarını getirdiklerini ilettik. Vatan uğruna şehit olmuş kardeşlerimizin aileleri bize emanettir. Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli işlerimizden biridir. Herhangi bir sorun veya sıkıntınızda biz her zaman yanınızda olacağız. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır. Evlatlarını bu vatan uğruna feda eden güzide insanlara vefa borcunu ödemek mümkün değil' dedi.
Şehit annesi Zarife Altınkum ise, 'Allah valimizden razı olsun. Kendilerinin bizlere yaptırdığı yeni evimizde çocuklarımızla beraber huzurlu bir şekilde yaşıyoruz' dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit aileleri, evlerine konuk olan kurum müdürü ve beraberindeki kuruluş müdürlerine teşekkür ettiler.